Lindegårdens ansatte: Du kan løse det Sophie Løhde

Politik

07/06/2016 08:57

Nick Allentoft

- Vi har længe forsøgt at få sundhedsminister Sophie Løhde i tale, men hun er helt tavs. Vi har før inviteret hende herud, men vi har intet hørt, siger socialpædagog Mia Kristina Hansen til Avisen.dk.

"Du kan løse problemerne, Sophie."

Sådan står der i en annonce i dagens udgave af gratisavisen metroxpress, som bliver uddelt i hele landet.

Opråbet er stilet til sundheds- og ældreminister, Sophie Løhde (V) og er afsendt med venlig hilsen fra personalet på bostedet Lindegården, der den 25. marts i år mistede kollegaen Vivi Nielsen, da hun blev stukket ned af en psykotisk beboer.

Det skriver Avisen.dk.

Kollegerne håber nu på, at de med annoncerne kan få Sophie Løhde til at aflægge et visit, og at de kan tale med hende om de massive problemer på Lindegården og landets øvrige bosteder, som Avisen.dk har afdækket i en række artikler i kølvandet på knivoverfaldet i marts. Drabet, der blev det femte dødsfald blandt bosted-ansatte på fire år.

I annoncen står der blandt andet:

"Vi ved, at du har hørt om de store problemer på landets bosteder fra dit system og fra medierne. Vi håber, at du også vil møde os i virkeligheden, og høre om det fra os, der hver dag står med dem."

Mia Kristina Hansen, som er socialpædagog på Lindegården og en af drivkræfterne bag kampagnen, forklarer, at personalet flere gange har forsøgt at arrangere et besøg.

- Vi har længe forsøgt at få sundhedsminister Sophie Løhde i tale, men hun er helt tavs. Vi har før inviteret hende herud, men vi har intet hørt, siger Mia Kristina Hansen til Avisen.dk.

Men gennem en internetindsamling har hun og kollegerne med hjælp fra omkring 900 privatpersoner og et par foreninger nu indsamlet over 54.000 kroner til at råbe ministeren op i metroxpress.

Annoncerne møder klar opbakning fra fagforeningen FOA, forklarer formand, Dennis Kristensen.

- Det er et rigtig godt initiativ. De ansatte sætter fokus på, at sundhedsministeren skylder at kravle op fra sit flyverskjul. Sophie Løhde får en invitation, og den synes jeg, hun skal tage imod, siger Dennis Kristensen til Avisen.dk.

Lindegården har allerede haft socialminister Karen Ellemann (V) på besøg, men det er netop ministeren for psykiatrien, de har brug for at få i tale, fordi personalet på Lindegård mener, at der mangler senge på de psykiatriske hospitaler.

Dagens annonce er den seneste af en række protester mod arbejdsforholdene på Lindegården. Personalet nedlagde arbejdet i otte dage i maj måned, indtil Københavns Kommunes Socialudvalg afsatte 12,6 millioner kroner på dette års budget for at øge sikkerheden for medarbejderne på Københavns socialpsykiatriske bosteder. Beløbet vokser til 20,7 millioner kroner fra 2017.

Men det er ikke penge nok, mener både Mia Kristina Hansen og Dennis Kristensen. De skal begge tale ved en stor offentlig høring om behandlings- og botilbud i psykiatrien på Christiansborg tirsdag, og vil argumentere for flere hænder og flere sengepladser foran Folketingets Sundheds- og Ældreudvalget og Social- og Indenrigsudvalg.

Avisen.dk har været i kontakt med Sundhedsministeriet, der henviser til, at Sophie Løhde har besøgt psykiatrien i Roskilde, som arbejder sammen med Lindegården, og at hun sammen med Kommunernes Landsforening og Danske Regioner forsøger at finde en løsning på problemet.

Mest Læste

Annonce