Måling: Flertal ønsker skattelettelserMåling: Flertal ønsker skattelettelser

Velfærd

25/1/16 9:28

Nick Allentoft

Danskerne mener, det er vigtigt at få sænket skatten på arbejde.

Det viser en ny meningsmåling fra Norstat foretaget for netavisen Altinget, hvor 62 procent af danskerne svarer, at det er vigtigt med en skattelettelse – enten i toppen, i bunden eller begge steder.

31 procent svarer modsat, at det ikke er vigtigt med skattelettelser.

Dykker man ned i, hvor skattelettelsen skal falde, er billedet broget: otte procent mener, det er vigtigt med topskattelettelser, 34 procent mener, at der skal ske noget med skatten i bunden, mens 20 procent mener, det er vigtigt med lettelser både i toppen og i bunden.

Velfærdsstat eller velfærdssamfund

Vi har sat velfærd til debat i en tid, hvor kampen mellem velfærdsstat og velfærdssamfund er blevet afgørende for velfærdsmodellens fremtid.

Følg artikler og indlæg på temasiden her

Ifølge Dansk Folkeparti er målingen vand på partiets mølle forud for regeringens bebudede skatteforhandlinger senere på året.

”I politik er man nødt til at prioritere, og for os er det helt klart, at det er vigtigere at få lettet skatten i bunden end i toppen. Og det synes jeg også, den her måling giver udtryk for, er den vej, danskerne ønsker,” siger skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF) til Altinget.

Liberal Alliance har længe kæmpet for at få sænket topskatten. Partiet har endda truet med at trække støtten til Løkkes regering, hvis regeringen ikke leverer en sænkning af topskatten.

Partiets skatteordfører, Merete Risager, mener, at topskattelettelser vil have størst samfundsøkonomisk gevinst.

”Vi skal ud over vores egne navler og i stedet se på, hvordan kan man bruge skattelettelser til at få gang i samfundet. Lige nu er der for meget snik-snak om misundelse, og hvem får nu mest. Men det er ikke det, som det her handler om. Det handler om, hvordan vi får gang i vores samfund,” siger hun til Altinget.

Undersøgelsen er gennemført af Norstat for Altinget i perioden 11. januar til 17. januar 2016 med 1001 gennemførte interview.

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce