Mails afslører: Flere ansatte hjalp Carl Holst med valgkamp

Politik

21/11/2015 16:53

Nick Allentoft

Det var ikke kun Christian Ingemann Nielsen, der som Carl Holsts (V) personlige assistent hjalp den daværende regionsrådsformand med at blive valgt til Folketinget. Det skriver Fyens Stiftstidende søndag.

Statsforvaltningen har givet Fyens Stiftstidende aktindsigt i flere hundrede mails, som Christian Ingemann Nielsen har sendt i tiden mellem folketingsvalgets udskrivelse og afholdelse. De bekræfter, at Ingemann i massiv grad har lavet kampagne for Holst. Men de afslører samtidig, at en række ansatte har kendt til Christian Ingemanns rolle, og at flere selv har hjulpet Carl Holst.

Det gælder blandt andre en ansat, der selv betegner sig som taleskriver i råds- og direktionssekretariatet, og som har formuleret klart ulovlige taler til Carl Holst.

Hjælp til taler og valg-debatter
Mest opsigtsvækkende er en mail fra taleskriveren sendt 3. juni, der ikke bare lander i Ingemanns mailboks, men også i en sekretærs og en chefkonsulents. Vedhæftet mailen er en tale på syv sider, som Carl Holst skulle holde for Venstres Ungdom.

”Jeg synes, at valgkampen har vist at regeringen er helt visionsløs. Vi skal være dem, der viser mod”, lyder det blandt andet i talen, der ikke indeholder et eneste ord om regionen.

Men det gælder også andre såsom forhenværende sundhedsdirektør Jens Elkjær og økonomidirektør Mogens Sehested, som også har hjulpet Carl Holst med spørgsmål relateret til hans kandidatur til Folketinget.

Jens Elkjær var i direkte kontakt med Christian Ingemann og hjalp med at klæde Carl Holsts på til en paneldebat på P4 Syd den 4. juni, hvor han skulle diskutere sundhed og velfærd med de daværende folketingsmedlem Marlene Borst Hansen (R) og Karina Dehn Lorentzen (SF). Jens Elkjær udtalte ellers i forbindelse med den første artikel om sagen den 12. september, at han ikke havde noget kendskab til, at Christian Ingemann var Carl Holsts personlige rådgiver.

Økonomidirektør Mogens Sehested fandt baggrundsmateriale frem, som blev brugt til et kritiske læserbrev om den såkaldte budgetlov, som Christian Ingemann efterfølgende formulerede på vegne af Carl Holst og hvor han direkte brugte formuleringer taget fra økonomidirektøren.

Samtidig peger en lang række mails på, at mange andre har været fuldt bekendt med, at Christian Ingemann har haft arbejdsopgaver, der ligger ud over arbejdet som kommunikationsmedarbejder på projekt Smart Vækst & Velfærd og forefaldende opgaver for direktionen.

Mails til Carl Holst om alle mulige andre emner, bliver således i mange tilfælde også sendt til Ingemann. Det gælder blandt andet mails fra sygehusdirektør Per Busk, kommunikationsdirektør Søren Braun og tidligere konstitueret regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen.

Lagt i regionens hænder
Præcis hvem, der har været involveret på hvilken måde, og hvad det eventuelt skal have af konsekvenser, skal politikerne i Region Syddanmark selv afgøre, om de vil have klar besked om. I så fald vil det nemlig formentligt være nødvendigt med endnu en undersøgelse.

Den del har Statsforvaltningen nemlig overladt til regionen. Det fremgår af fredagens udtalelse.

”Statsforvaltningen bemærker, at Statsforvaltningens udtalelse alene omhandler denne enkelte medarbejders rolle. Spørgsmålet om, hvorvidt problemstillingen kunne omfatte andre medarbejdere i regionen, er således ikke indgået i Statsforvaltningens undersøgelse”, skriver Statsforvaltningen.

Forskningschef hos Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Roger Buch, lagde dog i gårsdagens avis ikke skjul på, at regionen bør kigge indad, når regionsrådet efter al sansynlighed vælger at melde Carl Holst til politiet efter regionsrådsmødet på mandag:

- Man skal jo finde ud af, hvem der har ansvaret for det her. Hvis man i direktionen har kendt til det, har man en klar pligt til at sige fra. Og det er jo fuldstændigt åbenbart for enhver, der beskæftiger sig med offentlig forvaltning, at man ikke må bruge en medarbejder på den måde, som Carl Holst har gjort.

Hverken Carl Holst eller Christian Ingemann Nielsen har nogle kommentarer i forbindelse med sagen. Carl Holst henviser til den redegørelse, som han i slutningen af oktober sendte til 

 

Mest Læste

Annonce