Ny undersøgelse: Mangel på arbejdskraft presser syddanske virksomheder

Infrastruktur

31/10/17 4:53

Nick Allentoft

Murerfirma mangler fem murere. 84 procent af de adspurgte direktører i en ny undersøgelse oplever mangel på arbejdskraft. Se regionens pointer fra undersøgelsen her.

Hvis du løber ekstra hurtigt på din arbejdsplads for at nå det hele, så er du ikke den eneste.

I en ny undersøgelse, som Region Syddanmark har lavet, svarer 84 procent af de adspurgte direktører, at manglen på kvalificeret arbejdskraft giver mere pres på de eksisterende medarbejdere. Det skriver DR Syd.

Den udfordring har de også i murerfirmaet P. Jensen og Sønner i Outrup. Det fortæller direktør Lilian Rosendahl.

- Det betyder, at de medarbejdere, vi har, skal løbe ekstra stærkt, og vi må sige nej til opgaver, siger hun til DR Syd.

P. Jensen og Sønner mangler lige nu godt fem ekstra murere. Det rammer kunderne, som må vente længere på en håndværker.

Det billede går igen flere steder, siger Tom L. Nielsen, der er direktør i Business Region Esbjerg, som dækker Esbjerg, Varde, Vejen, Fanø og Tønder.

- Jeg hører tit virksomheder sige, at de må sige nej til en ordre, fordi de ikke har mulighed for at løse opgaven, alene fordi de mangler medarbejdere, siger han til DR Syd.

Undersøgelsen bygger på svar fra mere end 900 direktører i syddanske virksomheder.

Ifølge undersøgelsen er det især virksomheder inden for byggeri, transport, it og anlægsbranchen, der har svært ved at skaffe nok kvalificeret arbejdskraft.

 

Andre pointer fra analysen:  I forhold til 4. kvartal 2016 forventer et meget stort flertal af virksomhederne, at ordrebøgerne vil blive tykkere i 4. kvartal 2017. Også eksporten ventes at vokse i det kommende kvartal. Her er landbruget mest optimistisk.  Blot seks pct. af virksomhederne vurderer, at deres placering er ufordelagtig i forhold til at tjene penge. 69 pct. af virksomhederne mener, at deres placering er meget eller overvejende god.  Jobforventningerne er positive og på linje i alle fire byregioner.   FAKTA om Region Syddanmarks Virksomhedspanel:  Virksomhedspanelet består af mere end 900 direktører fra små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark, som løbende svarer på spørgsmål om regionale erhvervspolitiske problemstillinger.  Kilde: Region Syddanmark

Annonce