Plejehjemsleder skal for retten efter dødsfald

Ledelse

18/07/2015 17:14

Nick Allentoft

En 51-årig tidligere plejehjemsleder i Aalborg skal i retten, anklaget for groft at have forsømt sit arbejde.

Kvinden var leder på Plejehjemmet Lollandshus, da en 85-årig dement kvinde den 29. oktober 2014 faldt ud af sin seng og døde, mens hun var fastspændt til en stofsele.

Anklagemyndigheden mener, at plejehjemslederen undlod at indhente den krævede tilladelse fra kommunen til fastspændingen. Hun iværksatte heller ikke et øget tilsyn af den fastspændte kvinde og hun gav heller ikke personalet nærmere instruktioner omkring fastspændingen. Det oplyser P4 Nordjylland.

Kvinden var uden tilsyn i mindst fire timer, inden hun blev fundet hængende ud over sengen i sin sele. Kvinden blev kørt på sygehuset, mens hun stadig var i live. Hun døde senere på sygehuset. Den præcise dødsårsag er ikke blev offentliggjort.

Efterfølgende blev to ledere på plejehjemmet fyret - og kommunen indførte regler om fast vagt ved urolige ældre, der spændes fast i sele.

Anklagemyndigheden kræver den tidligere plejehjemsleder straffet med en bøde.

- Der er ikke praksis for at idømme fængselsstraffe i den slags sager, forklarer anklager Susanne Hansen fra Nordjyllands Politi til P4 Nordjylland.

Sagen behandles i retten den 18. august.

Lollandshus har iøvrigt været skueplads for et andet tragisk dødsfald. Den 28. naj i år faldt en 90-årig dement mand ud af et vindue på plejehjemmet - og døde senere af sine kvæstelser. Dette dødsfald er undersøgt og konklusionen blev, at alle gældende instrukser er blevet fulgt.

Mest Læste

Annonce