Regionspolitkkere: Læk af Holst-rapport er ødelæggende

Politik

11/11/2015 10:58

Nick Allentoft

Når der bliver lækket fortrolige oplysninger til pressen, så er det ødelæggende for Region Syddanmarks arbejde med at gennemgå sagerne om Carl Holst.

Det mener flere af regionens politikere.

Det skriver DR Syd i dag.

En af dem er Liberal Alliances medlem af Forretningsudvalget i Region Syddanmark Marianne Mørk Mathiesen.

- Jeg synes, det er skandaløst, siger Marianne Mørk Mathiesen.

Det er tirsdagens lækage af en rapport til regionen om Carl Holsts virke som regionsrådsformand, der får reaktionerne frem.

- I det øjeblik at man har én på anklagebænken, så skal vedkommende jo have lov til at se anklageskriftet først, inden man går ud i pressen og leverer det. Det er normal formalia, og det er normalt gode manerer, siger Marianne Mørk Mathiesen til DR Syd.

Dansk Folkepartis medlem af regionens Forretningsudvalg Niels Erik Søndergaard er enig.

- Det her med at lække fra lukkede punkter hører ikke til god skik blandt politikere og i forvaltningen, fortæller Niels Erik Søndergaard til DR Syd.

Gruppeformand for Venstre Thyge Nielsen erkender, at samtlige sten skal vendes i sagerne om tidligere regionsrådsformand Carl Holst.

Men at lække oplysninger i utide hjælper ikke til mere åbenhed, mener han.

- Hvis ikke vi giver os selv det spillerum i demokratiets ånd, nemlig at drøfte det her på et forretningsudvalgsmøde uden at man drøfter det i pressen forinden, så er konsekvensen altså, at vi skaber mere lukkethed, siger Thyge Nielsen.

Thyge Nielsen frygter, at gentagne lækager kan betyde, at regionens politikere fremover må behandle følsomme sager på utraditionel vis.

- Så vil det jo blive en meget lille snæver kreds, der bliver nødt til at sætte sig ned ved et meget lille bord i et meget mørkt lokale og aftale tingene i stedet for, mener Thyge Nielsen.

Mest Læste

Annonce