I alt syv danskere er nu smittet med abekopper. Foto: Shutterstock
I alt syv danskere er nu smittet med abekopper. Foto: Shutterstock

Nu smitter abekopper herhjemme - yderligere tre smittede

Sundhed

15/06/2022 09:45

Jens Asbjørn Bøgen

Statens Serum Institut har fundet yderligere tre tilfælde af abekopper herhjemme, og i hvert fald to af de nye tilfælde er blevet smittet inden for landets grænser.

Statens Serum Institut har konstateret yderligere tre tilfælde af abekopper, så det samlede antal nu er på syv danske tilfælde. I to af tilfældene er der på nuværende tidspunkt kendt smittekilde, og her er smitten formodentlig sket i Danmark, men fra en person, der er bosiddende i udlandet. Styrelsen for Patientsikkerhed arbejder på at identificere smittekilden på det tredje tilfælde.

Det skriver Statens Serum Institut i en pressemeddelelse.

Tilbyder vacciner til nære kontakter

Sundhedsminister Magnus Heunicke siger i pressemeddelelsen:

"Der er nu formodentligt for første gang sket smitte med abekopper i Danmark. Vi følger naturligvis situationen nøje og arbejder på at inddæmme smitten. Styrelsen for Patientsikkerhed er i gang med smitteopsporing af den smittedes nære kontakter i Danmark. Og myndighederne tilbyder vacciner til nære kontakter, hvor det er relevant."

Statens Serum Institut har nu i alt konstateret otte tilfælde af abekopper i Danmark, men da en af de smittede er bosat i Sverige, tæller et af tilfældene ikke med i den danske opgørelse.

Den 25. maj offentliggjorde Statens Serum Institut en risikovurdering af udviklingen i smitte med abekopper. Læs risikovurderingen her

Mest Læste

Annonce