Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sådan får du hurtigt energi om morgenen - og det er så simpelt, at det næsten gør ondt

Sundhed

20/04/2024 22:54

J. Bøgen

Har du også problemer med at vågne?

Vi kender det alt for godt.

Det er stadig mørkt uden for, men uret/telefonen bipper lystigt (og enerverende), og du er nødt til at hive dig selv op fra den dejligt bløde seng og kæmpe dig igennem morgenens ritualer i håbet om, at du hurtigt får noget energi, så du ikke skal bevæge dig hen på arbejde i en tilstand, der bedst kan beskrives som zombielignende.

Energien udebliver, og de første timer på arbejde er en kamp at komme igennem. Hvad gjorde du forkert? Du gik tidligt i seng, fik dine otte timer osv..

Der er imidlertid en sandsynlig forklaring, og når du først hører det, er det så indlysende, at du ikke forstår, du aldrig selv har indset det.

Søvn er vigtigt, men det skærmer dig fra noget andet

For prøv en gang at tænke efter: Hvor lang tid går der imellem, du drikker væske i løbet af en dag? En time? To timer? Måske tre?

Hvis det er mere end det, bør du nok ændre noget i dine daglige rutiner, men når du sover, drikker du som bekendt ikke - og det betyder, at din krop ikke har fået nogen væske i måske mere end otte timer!

Resultat: Dehydrering, manglende energi og generel udmattelse.

Her er løsningen

Måden at fikse dette problem er så simpel, at det næsten gør ondt:

“Din krop har væskefastet i mange timer (når du sover, red.), og derfor er det en god idé at få godt med væske fra morgenstunden,” siger Maria Felding, som er klinisk diætist og cand. scient. i klinisk ernæring, til Woman.

Ja, løsningen er faktisk bare, at du starter dagen ud med at drikke et glas vand, så du igen får fyldt dine væskedepoter.

Det vigtige er, at du ikke får nogen sukker, sødemidler eller tilsætningsstoffer, fordi det kan gøre optagelsen af væsken langsommere. Ligeledes er kaffe heller ikke en god idé, da indtag af koffein på tom mave kan give dig ubehag, rystelser og gøre dig ængstelig.

Hvis du vil gøre det lidt nemmere også at komme ud af sengen, kan du taget et glas vand ind på dit natbord om aftenen. Når du så vågner, sætter du dig op og drikker glasset, og så vil du mærke, at du får energi langt hurtigere, end du havde troet muligt!

Mest Læste

Annonce