Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Fjern etuiet og 4 andre tips til at forhindre din telefon i at overophede

Tech

17/02/2024 14:35

J. Bøgen

Det kan ødelægge telefonen, og i værste tilfælde give dig brandsår i håndfladerne.

Selv de bedste telefoner kan være lige så tilbøjelige til at blive overophedet - ligesom os mennesker. Og det kan bringe en række problemer med sig.

Ekstreme temperaturer kan gøre din telefon for varm til at holde på, forringe telefonens batteri, forringe dens ydeevne og endda føre til permanent skade.

Heldigvis er der flere tricks, du kan bruge til at holde din enhed relativt kølig, mens du nyder solens stråler på stranden eller hænger ud ved poolen. Her er fem måder at holde din telefon fra overophedning denne sommer.

Lær, hvilke tegn du skal være opmærksom på

Lad os starte med det åbenlyse: At lære den sikre driftstemperatur for din telefon er et godt udgangspunkt.

Selvom det kan variere afhængigt af hvilken telefon du har, anbefaler de fleste producenter, at du holder din enhed mellem 0 og 35 grader Celsius, når den oplader, udfører opgaver eller sidder inaktiv. Så det giver dig i det mindste en generel idé om, hvor varmt er for varmt.

Din telefon bliver muligvis varmere og bliver midlertidig varm at røre ved, hvis du kører intensive apps som at spille spil eller streame video. Men hvis din telefon forbliver varm i længere perioder, eller du ikke komfortabelt kan holde den i hånden, uden at den føles som et strygejern, kan det være tegn på overophedning.

Hold din telefon væk fra direkte sollys

Selvom du måske er ivrig efter at få noget sollys denne sommer, er smartphones ikke designet til at klare denne form for varme. Ideelt set bør du efterlade din telefon et sted med passende aircondition og ventileret.

Men når du tager den med udenfor, så sørg for at have din telefon på et skyggefuldt sted så meget som muligt.

Sammen med pools og solrige strande er et andet fælles område, hvor telefoner kan overophedes, i biler. Undgå at efterlade din telefon på instrumentbrættet, sædet eller armlænet i din bil, hvor den er mest udsat for overophedning.

Det er også en dårlig idé at lægge din telefon på en solrig vindueskarm, inde i et drivhus eller andre steder, der bliver ramt af meget direkte sollys.

Fjern din telefons etui

Telefoncovers er gode til at holde din telefon beskyttet mod stød og ridser, men de er også gode til at holde på varmen. Så hvis din telefon allerede brænder op, skal du tage etuiet af for at hjælpe den med at køle hurtigt ned.

Uanset dit covers design, fungerer det som endnu et lag isolering, som din allerede kvælende smartphone ikke har brug for. Hvis du planlægger at være ude og rejse med din telefon i denne hedebølge, så overvej at give den lidt plads til at trække vejret med længere pauser fra etuiet i løbet af dagen.

Du har trods alt mindre på for at kunne holde varmen ud, så hvorfor skulle din telefon ikke gøre det samme?

Luk strømkrævende apps

Intensive apps kan tvinge din smartphone til at komme på overarbejde, hvilket belaster batteriet, hvilket igen hæver enhedens interne temperatur. Efterhånden som telefoner bliver ældre, har disse problemer en tendens til at blive værre.

Jo mindre arbejdsbyrden er, jo køligere er batteriet, så luk alle strømkrævende apps, du kan. Det inkluderer foto- og videoredigeringsværktøjer, mobilspil og apps, der ofte opdateres i baggrunden som Facebook og Twitter.

Det er også værd at slukke for alle funktioner, du ikke bruger i øjeblikket, såsom GPS eller Bluetooth. De er måske ikke store dræn på din telefons batteri, men hver ekstra grad tæller, når det drejer sig om overophedning.

Få en blæser til din telefon

At tvinge en nedkøling igennem er heller ikke en smart mulighed. Ved at sænke din telefon i vand eller lægge den i køleskabet eller fryseren for at sænke dens temperatur, risikerer du at forårsage vandskader, som kan føre til alle mulige problemer.

For at få den hurtigste og mest effektive måde at køle din telefon ned, skal du overveje at anskaffe en specialiseret telefonkøler.

Disse enheder, som er en krydsning mellem en blæser og et telefoncover, anvender en kombination af køleplade og ventilatorbaseret teknologi til at fjerne varmen.

Køleren sættes på bagsiden af ​​din telefon, enten med en clips eller magnet.

Kilde: Tom's Guide

Mest Læste

Annonce