Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

IPhone-ejere i svime: Genialt opladertrick uden en egentlig oplader

Tech

16/04/2024 05:51

J. Bøgen

Det er virkelig et nybrud, at det kan lade sig gøre!

Hvis der er én ting, vi alle kan blive enige om, så er det det mareridt, vores telefoner udsætter os for, når de er ved at løbe tør for batteri.

Nogle gange det, som om telefonen løber tør langt hurtigere, end den burde i forhold til, hvor længe den har ligget til opladning - indtil det så går op for dig, at du måske har brugt den til nogle ret batterikrævende ting, og så bliver du bare irriteret på dig selv.

Ja du kan prøve forskellige tricks til at få den til at holde længere eller bære din oplader med dig rundt i tasken, men hvis du er ude og køre, kan du ikke ligefrem sidde ved et stik og vente på, at batteriet bliver ladt op.

Men iPhone-brugere er nu forbløffet over at opdage et opladningstrick, de ville ønske, de havde prøvet før.

Virker til de nye iPhones

I 2023 frigav Apple iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro og 15 Pro Max med en række nye funktioner.

Ud over skarpere fotos og en "handling"-knap, der erstatter den gamle ring/lydløs kontakt, har den også den nye USB-C-port.

Herfra vil alle Apple-produkter blive lavet med denne port for at erstatte det lightning-kabel og -port, du måtte have på din iPhone.

Denne ændring måtte foretages på grund af nye EU-regler - som mange mennesker siger, at teknologivirksomheden ikke ligefrem var begejstret for.

Det Europæiske Råd afgjorde, at alle nye smartphones, kameraer og elektroniske gadgets, der markedsføres i EU, skal have en USB-C-opladningsport inden efteråret i år.

Så Apple var nødt til at følge disse regler og vise det på alle deres produkter for at fortsætte med at sælge i Europa.

Og ændringen betyder, at du nu kan oplade din iPhone med en anden telefon - også selvom det ikke er en anden iPhone.

Dette kræver det

Det eneste, du har brug for, er et såkaldt USB-C til USB-C kabel, og de bliver mere og mere almindelige.

Mange telefoner leveres faktisk med netop sådan et kabel, som du kan sætte i selve din oplader, men som du altså også kan tage ud af opladeren og tage med dig.

For at oplade din telefon med en anden telefon skal du ganske enkelt bare koble de to telefoner sammen ved at sætte USB-C-kablet i de to telefoner. Den telefon, der har mindst ladning på batteriet, vil så begynde at blive ladt op af telefonen med mere strøm på batteriet.

Ja, så simpelt er det!

Her på redaktionen medgiver vi, at det ikke ligefrem er en langtidsholdbar løsning, da det også aflader den telefon, man oplader fra, men det er et ret praktisk trick, hvis man er i knibe og virkelig har brug for strøm.

Mest Læste

Annonce