Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Tegn på hackeraktivitet: Nu advares alle brugere af populær app

Tech

21/02/2024 09:53

J. Bøgen

Er du en af dem der nyder at scrolle shoppingapps for at spare en god krone, så bør du holde skarpt øje.

Den kinesiske shopping-app Temu har taget Apple App Store med storm og tilbyder alt fra husholdningsartikler til tøj for en brøkdel af den pris, man normalt ville betale.

Men dette online shoppingparadis skjuler potentielle farer, der kan koste forbrugerne dyrt.

TV 2 Nyheder har afdækket, hvordan hackere har oprettet over 800 falske domæner med navnet Temu inden for de seneste tre måneder, hvilket signalerer en bølge af målrettet hackeraktivitet.

Vil have dine informationer

It-sikkerhedseksperter fra Check Point advarer om, at disse domæner kan bruges i phishing-kampagner designet til at franarre intetanende brugere deres penge eller stjæle identiteter.

Ved at efterligne Temus officielle kommunikation forsøger hackerne at lokke personlige oplysninger ud af forbrugerne, såsom loginoplysninger og kreditkortdata.

Allan Højberg, Security Engineer Team Leader hos Check Point Software Technologies i Danmark, understreger alvoren i situationen:

"Størstedelen af almindelige danskere genbruger deres brugernavn og passwords rigtig, rigtig mange steder. Der er altså stor sandsynlighed for, at vi bruger samme password på mange andre tjenester, og det er penge værd," siger han til TV 2.

Ikke første røde flag ved Temu

Det er ikke første gang det røde flag er blevet hejst over Temu.

Sidste år advarede den italienske forbrugerorganisation Altroconsumo mod appen, idet de påpegede, at mange af produkterne ikke møder EU's krav til produktsikkerhed og forbrugerrettigheder.

Forbrugerrådet Tænk har ligeledes udtrykt bekymring over den kinesiske netbutik og dens praksisser.

Forbrugere opfordres derfor til at udvise forsigtighed, når de navigerer i Temus tilbudsjungle.

Mest Læste

Annonce