Foto: Steen Brogaard

Thulsen-Dahl tager afstand fra DF-profils kommentar

DF-formand tager afstand fra partifælles udmelding om at sige nej til at lade sig corona-vaccinere af en tørklæde-bærende muslim.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thuelsen Dahl kommenter nu på partifælles udmelding om at sige nej til at lade sig corona-vaccinere af en tørklæde-bærene muslim, og han uddeler hug til det tidligere folketingsmedlem Martin Henriksen, som er medlem af partiets hovedbestyrelse. 

Vaccineret af en kvinde med tørklæde
Statsminister Mette Frederiksen (S) havde lagt et billede op på Instagram, hvor hun bliver vaccineret af en kvinde med tørklæde, og det var tilsyneladende for meget for Martin Henriksen: “Man kan efterhånden altid regne med, at Socialdemokratiet aldrig misser en chance for at reklamere for lidt mere islam. Det går jo også så godt med det, vi allerede har. Eller noget ...,” skrev han på Twitter.

DF-formand ville ikke skrive sådan
Ifølge Kristian Thulesen Dahl, ville han ikke selv skrive sådan, men han siger at Martin Henriksen er i sin fulde ret til at skrive, som han gør. “Jeg ønsker ikke at lægge bånd på hans muligheder for at lægge sådan et tweet op, men jeg ville ikke selv have lagt sådan et tweet op,” siger Kristian Thulesen Dahl til Politiken. Han tager dog afstand fra Martin Henriksens kommentar, om at han ikke vil lade sig vaccinere af en muslim med tørklæde. “Når jeg bliver vaccineret, så bliver jeg vaccineret af den person, som er der til at vaccinere. Jeg går ikke hen og siger, at jeg vil ind et andet sted. Det må jeg sige. I den situation accepterer jeg vilkårene, som de er, og det synes jeg, at man skal,” siger DF-formanden.

Ønsker ikke at kommentere
Martin Henriksen har ifølge Politiken ikke ønsket at kommentere sin partiformands udtalelser. Kristian Thulesen Dahl siger, ydermere at der i hele DF er en livlig debat om udlændingepolitikken, hvilket han ser som en styrke.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.