Løft kommunens digitale modenhed og høst gevinsterne

29/9/11 12:32

Nick Allentoft

KL har, i samarbejde med firmaet Devoteam Consulting A/S, udviklet en modenhedsmodel, som kan anvendes til at vurdere en kommunes forudsætninger for at gennemføre en succesfuld digitaliseringsindsats. Jørgen Kristensen Rasch - formand for Foreningen af Kommunale IT-chefer, [email protected], udtaler:

- Digitale effektiviseringer og hjemtagning af gevinsterne er en væsentlig del af svaret på kommunernes udfordringer. Der er derfor et stort behov for, at kommunerne løfter digitaliseringsansvaret og -opgaverne sammen - og hver for sig - på en professionel måde. Jeg kan varmt anbefale dette initiativ fra KL’s side

Modellen anvendes til at vurdere kommunens forudsætninger på dimensionerne:

• strategi- og innovationskapacitet

• styringskapacitet

• evnen til forankring af digitaliseringsindsatser

• graden af digital forretningsunderstøttelse

• arkitektur- og infrastrukturmodenhed

Ved en systematisk gennemgang ud fra de nævnte dimensioner - sammenholdt med kommunens allerede gennemførte digitaliseringstiltag - er det muligt at vurdere kommunens digitale modenhed og at foreslå konkrete indsatser, som kan sikre, at kommunen høster gevinsterne af sine digitaliseringsinitiativer.

KL tilbyder kommunerne at bruge modellen – i form af hjælp til at uddanne egne medarbejdere i at bruge den, eller i form af konsulentbistand til vurdering og præcisering af, hvordan gevinsterne høstes.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.