Løft kommunens digitale modenhed og høst gevinsterne

29/09/2011 14:32

Nick Allentoft

KL har, i samarbejde med firmaet Devoteam Consulting A/S, udviklet en modenhedsmodel, som kan anvendes til at vurdere en kommunes forudsætninger for at gennemføre en succesfuld digitaliseringsindsats. Jørgen Kristensen Rasch - formand for Foreningen af Kommunale IT-chefer, KIT@, udtaler:

- Digitale effektiviseringer og hjemtagning af gevinsterne er en væsentlig del af svaret på kommunernes udfordringer. Der er derfor et stort behov for, at kommunerne løfter digitaliseringsansvaret og -opgaverne sammen - og hver for sig - på en professionel måde. Jeg kan varmt anbefale dette initiativ fra KL’s side

Modellen anvendes til at vurdere kommunens forudsætninger på dimensionerne:

• strategi- og innovationskapacitet

• styringskapacitet

• evnen til forankring af digitaliseringsindsatser

• graden af digital forretningsunderstøttelse

• arkitektur- og infrastrukturmodenhed

Ved en systematisk gennemgang ud fra de nævnte dimensioner - sammenholdt med kommunens allerede gennemførte digitaliseringstiltag - er det muligt at vurdere kommunens digitale modenhed og at foreslå konkrete indsatser, som kan sikre, at kommunen høster gevinsterne af sine digitaliseringsinitiativer.

KL tilbyder kommunerne at bruge modellen – i form af hjælp til at uddanne egne medarbejdere i at bruge den, eller i form af konsulentbistand til vurdering og præcisering af, hvordan gevinsterne høstes.

Mest Læste

Annonce