Herlufsholm har stort set ikke haft andet end møgsager den seneste tid. Foto: Shutterstock
Herlufsholm har stort set ikke haft andet end møgsager den seneste tid. Foto: Shutterstock

Slut med Herlufsholm: Kronprinsparret trækker prins Christian

Uddannelse

26/6/22 1:53

Jens Asbjørn Bøgen

Prins Christian er ikke længere elev på Herlufsholm, og prinsesse Isabella skal alligevel ikke starte på skolen efter sommerferien.

Herlufsholm Kostskole har været meget i medierne på det seneste - af alle de forkerte årsager.

Og nu kan endnu en møghistorie føjes til kostskolens efterhånden omfattende katalog af nyheder:

Kronprinsparret har nemlig valgt at trække prins Christian fra skolen, ligesom prinsesse Isabella alligevel ikke skal starte på skolen efter sommer.

Det skriver Kongehuset i en pressemeddelelse og på Facebook.

Sådan ser pressemeddelelsen ud. Kilde: Det danske kongehus, Facebook

Sådan ser pressemeddelelsen ud. Kilde: Det danske kongehus, Facebook

Rystede over historier

Herlufsholm Kostskole kom for alvor i mediernes søgelys, efter dokumentaren "Herlufholms hemmeligheder" afslørede en kultur præget af vold, mobning og seksuelle krænkelser - og hvordan ledelsen sjældent gjorde noget ved sagerne.

Kronprinsparret skriver i meddelelsen, at de er dybt rystede over historierne, og at de i lyset af dagens rapport fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) nu tager konsekvensen af sagen.

Den offentliggjorte rapport fra STUK retter voldsom kritik mod Herlufsholm og skriver, at der er foregået alvorlige lovbrud, at skolen ikke har overholdt sin oplysningspligt, og at bestyrelsen ikke har levet op til sit ansvar.

"Vi vil i løbet af sommeren sammen med vores børn tage en beslutning om deres fremtidige skolevalg," skriver kronprinsparret og tilføjer:

"Med tanke på de mange elever, der fortsætter på Herlufsholm, er det vores håb, at skolen nu får mere ro til at sikre de nødvendige ændringer, og det lykkes at skabe en kultur, hvor alle kan trives og føle sig trygge."

Annonce