5.000 nye ledige i Region Sjælland som følge af coronakrisen

Ledigheden er som i resten af landet steget i marts i Region Sjælland. Nye tal viser, at der i alt er kommet 5.000 flere nye ledige i Region Sjælland som kan relateres til den nuværende krise. Det er alvorligt for regionen, men også forventeligt ifølge direktør i Erhvervshus Sjælland, Mads Váczy Kragh.

edigheden vokser kraftigt i hele landet, og i alt er der kommet 42.000 flere ledige end normalt siden 9. marts, som derfor kan kobles til Corona-krisen. I region Sjælland er der ifølge de seneste tal i alt kommet 5.000 ledige flere ledige relateret til Corona-krisen.

- Det er en alvorlig situation vi står midt i, og der er grund til at være bekymret for det erhvervsliv, som i de seneste år havde været inde i en meget stærk udvikling. Vi bliver hårdt ramt i region Sjælland, men der er samtidig sket en række strukturelle forbedringer, som gør at Region Sjælland er bedre rustet end under finanskrisen, udtaler direktør Mads Váczy Kragh.

 

Normalt bliver byggebranchen en af de brancher, der bliver ramt hårdest og hurtigst. På den korte bane har Corona-krisen ikke været hård ved byggeriet, men her vil man se effekter på længere sigt. Men det sker fra et ekstraordinært højt aktivitetetsniveau i bygge- og anlægsbranchen.

 

- Vi var faktisk i en situation med overophedning i byggeriet, særligt når man så frem mod anlægsinvesteringer som fx Femern-forbindelsen. Bygge- og anlægsvirksomhederne bliver udfordret i den kommende tid, må man forvente. Men for vores region kommer anlægsinvesteringerne til at have stor betydning, sammen med de fremrykkede renoveringer rundt i kommunerne, og det kan hjælpe virksomhederne i den nuværende krise, fortæller Mads Váczy Kragh.

 

Nationalbanken forventer, at hvert tredje private job i løbet af 2020 bliver berørt af Corona-krisen. Det er dog for tidligt at sige noget præcist om, hvor mange job man kan forvente at tabe i Region Sjællands virksomheder.

 

- Vi står i en svært krise, og nedlukningen kan virkelig mærkes ude i virksomhederne, lige nu. Propfyldte ordrebøger er blevet tomme på få dage, og samfundet står stille på en måde, som vi nok aldrig har prøvet før. Men vi lærte rigtig meget under seneste krise, og både banker og virksomheder er polstret på et andet niveau end dengang. Så på den baggrund tror jeg sådan set, at vi står fornuftigt ift. at klare os godt igennem, udtaler Mads Váczy Kragh.

 

Nationalbankens estimater peger også på, at krisen vil være kortere end finanskrisen. Jobtallene vil set over året nok blive ramt i lavere grad ift. finanskrisen til gengæld vil økonomien blive ramt hårdere på kort sigt.

 

- Der er nogle virksomheder og brancher, som i forvejen var pressede, som nu står i en rigtig svær situation. Men der er også virksomheder, som formår at holde gang i hjulene, og nogle som faktisk har høj fart på stadig. Vi kender ikke konsekvenserne i af krisen, men vi tror egentlig på, at en stor del af virksomhederne i vores region er fornuftigt rustet til at komme godt ud på den anden side, udtaler Mads Váczy Kragh.

 

Ledighedstallene er opgjort af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.