Arbejdsmiljøet på landets byggepladser kan nemt blive endnu bedre

På de mange byggepladser, som findes rundt omkring i Danmark, er arbejdsmiljøet og forholdene heldigvis langt over standard, hvis der sammenlignes med en række andre lande.

Det skyldes især, at vi i Danmark har vedtaget en række gældende regler og krav, som alle byggepladser skal overholde. Den tyske virksomhed engelbert strauss har imidlertid muliggjort, at arbejdsforholdene for arbejderne på landets arbejdspladser nemt og ved hjælp af få tiltag kan blive endnu bedre. Dét muliggør engelbert strauss med tøj og fodtøj specielt designet og udviklet til arbejdsbrug. 

Klædt på fra top til tå i al slags vejr

Selvom de sikkerhedsmæssige tiltag naturligvis kommer i første række, bør arbejdstøj i den rette pasform og kvalitet ikke nedprioriteres. Arbejdernes påklædning – og velvære heraf – har nemlig stor betydning for, hvordan de går til og løser de opgaver, de bliver stillet. Foregår en stor del af arbejdet udendørs, er det eksempelvis afgørende med vandafvisende arbejdsbukser, der kan holde vand og kulde ude. Om vinteren er en termokedeldragt og termotøj generelt desuden at foretrække. Har kulden først sneget sig ind, bliver det nemlig for de fleste svært at koncentrere sig om de pågældende opgaver.

Engelbert strauss er en af de førende virksomheder, når det kommer til arbejdstøj. Her er kvaliteten altid i top, uden at prisen behøver at være det samme. I mange år har engelbert strauss klædt arbejdere verden over på, og de er i dag manges foretrukne valg i forhold til arbejdstøj. De tilbyder nemlig alt lige fra sikkerhedssko til arbejdsjakker i flere forskellige modeller og farver.

Arbejdstøj sikrer både komfort og sikkerhed

Det rette arbejdstøj kan ikke blot være med til at sikre, at komforten er i top hos de mange arbejdere på landets bygge- og arbejdspladser – faktisk kan arbejdstøjet også spille en rolle i forhold til sikkerheden på arbejdspladsen. Som gennemblødt og kold arbejder kan det nemlig være vanskeligt at bevare koncentrationen samt at træffe de rigtige beslutninger igennem en hektisk arbejdsdag. Det kan i værste fald føre alvorlige konsekvenser med sig. Af den grund er det essentielt, at alt arbejdstøj sørger for basale ting som at holde vind, vand og kulde ude.

Skader undgås desuden i højere grad, hvis arbejdstøjet passer nøjagtigt til de opgaver, som stilles på arbejdspladsen. Arbejdes der til daglig med tunge genstande, bør alle på arbejdspladsen være iført sikkerhedssko. Iført sikkerhedssko kan fødderne nemlig blive ramt af tunge genstande, der tabes, uden at der sker alvorlige skader. Det er altså vigtigt at prioritere medarbejdernes påklædning – og er dette endnu ikke øverst på dagsordenen, er engelbert strauss et oplagt sted at starte.

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 25.06.19 Sundhed
  EU-guld til sund erhvervsklynge

  Danmark er førende inden for samarbejde mellem erhvervsliv og det offentlige, når der skal udvikles ny teknologi. Flere danske klyngeorganisationer har modtaget EU-kommissionens guldcertifikat for at fremme sundhed gennem samarbejde.

 • 19.06.19 Sundhed
  Omlægning til økologi på hospitalerne afsluttet med stor succes

  Region Hovedstadens politiske mål om omstilling af alle hospitalskøkkener i Region Hovedstaden til minimum 60% økologi er mere end nået. Projektet omkring omstilling til økologi afsluttes her i juni måned med stor succes.

 • 02.06.19 Sundhed
  Mange er uden arbejde fem år efter hjernerystelsen

  En tilsyneladende banal hjernerystelse kan få langvarige konsekvenser – patienter med vedvarende smerter har nemlig markant større risiko for, at de fem år efter enten er arbejdsløse eller på førtidspension, viser ny stor undersøgelse.

 • 03.05.19 Sundhed
  Tryggere vej fra sygehus til eget hjem

  En sygeplejerske fra Lejre Kommune får nu sin faste gang på Holbæk Sygehus. Her skal hun samarbejde med indlagte borgere fra Lejre Kommune, deres pårørende og sygehusets personale. Målet er at gøre det tryggere at vende hjem efter indlæggelsen.

 • 25.04.19 Sundhed
  Enigt Folketing: Syge må afvise behandling uden konsekvenser for forsørgelse

  Sygemeldte borgere har ret til at afvise lægebehandling, de er utrygge ved, uden at det får konsekvenser for deres forsørgelse. Samtlige partier i Folketinget står bag lovforslaget.