Privat plejekoncern skal børsnoteres

Velfærd

23/11/2015 14:30

Nick Allentoft

Attendo, der er Europas fjerdestørste private leverandør af velfærdsydelser, skal noteres på børsen i Stockholm.

Det er nordens største private leverandør af velfærdsydelser, der nu går på Nasdaq i Stockholm. I Danmark er Attendo mest kendt for hjemmepleje og senest det første OPP-plejecenter, Vonsildhavekvarteret, som virksomheden driver sammen med Kolding Kommune.

“Attendo vil med en børsnotering blive en mere transparent virksomhed. Børsen kræver, at vi hvert kvartal udarbejder en rapport om vores resultater inklusiv en beskrivelse af vores økonomi og af, hvad der sker i vores virksomheder. Det er noget, vi grundlæggende synes, er positivt - både for Attendo som virksomhed og for jeres og offentlighedens forståelse af den branche, vi arbejder i,” skriver regionschef Lene Pedersen i en mail til virksomhedens danske samarbejdspartnere.

Ifølge det svenske medie SVD Näringsliv får medarbejderne mulighed for at købe aktier i virksomheden, der værdiansættes til 8 milliarder svenske kroner. Topchefen Henrik Borelius vil ifølge avisen have aktier for en værdi på 327 millioner svenske kroner.  

Attendo har over 30 års erfaring med at levere ældreomsorg, og har været i Danmark i snart tyve år. Den har de senere år været kritiseret for skattespekulation, fordi kapitalfonden IK Investment Partners, der har siddet på de fleste aktier har adresse i Luxembourg og partnere, der gør brug af et globalt kapitalmarked. Med børsnoteringen bliver koncernen underlagt en række krav til åbenhed og finanser.

Vi være endnu større

Børsnoteringen er ifølge Attendo selv første skridt i en ambition om at blive større i Europa, hvor koncernen i dag indtager en fjerdeplads blandt de store private velfærdskoncerner.

Siden begyndelsen af 1990'erne har Attendo haft forskellige private ejere, og i dag er det en kombination af investeringsfonde og medarbejdere, der ejer virksomheden.  

“Attendo har i løbet af de 30 år gennemgået en fantastisk udvikling, og fra den første hjemmeplejevirksomhed uden for Stockholm blev etableret, er Attendo vokset, så vi i dag har omkring 18.000 medarbejdere fordelt på 490 driftsenheder i hele Norden. Vi tager hånd om 23.500 brugere inden for forskellige former for ældrepleje og social omsorg, og årligt tager vi imod næsten 750.000 patienter inden for tandpleje og sygepleje,” skriver Lene Pedersen.

I Danmark har Attendo i den seneste tid ændret i ledelsen. Regionschef Dorte Kofod stoppede tidligere på året, og er afløst af to nye regionschefer. I Vestdanmark har Lene Pedersen overtaget ansvaret, mens Dorte Dahl har overtaget ansvaret i Østdanmark.

 

Mest Læste

Annonce