Anna-Mee sagen vokser: R-formand trækker sig

Politik

25/10/2017 10:12

Nick Allentoft

Anna Mee Allerslev lyver og skaber intriger internt i partiet, mener radikal lokalformand, som trækker sig.

Bo Nissen Knudsen trækker sig som formand for Hovedstadens Radikale Venstre, efter sagen om spidskandidaten Anna Mee Allerslev. Det skriver han på Facebook.

Allerslev er havnet i en mediestorm, efter at BT kunne berette, at hun kvit og frit havde lånt Københavns Rådhushal til sin bryllupsreception i august. Dermed sparede hun 65.000 kroner. De penge har hun efterfølgende betalt.

Så sent som tidligere i dag tog også den radikale landsformand afstand til Allerslev.

- Jeg er glad for, at Anna er kommet til den erkendelse, at der er mange ting, som man kunne have gjort anderledes, siger han.

Følg KV17 og RV17 på temasiderne

Vi samler alle væsentlige historier om Kommunalvalget 2017 og Regionsrådsvalget 2017 på disse temasider: KV17 / RV17

Nissen kan ikke længere stå inde for den måde, kommunalvalget i København håndteres på, skriver han. Der er kommunalvalg 21. november.

- For så vidt mener jeg, at sagerne er blæst ud af proportion, og at de hører til kategorien af dumheder, som vi alle kan begå, og som vi må rette op på efter bedste evne.

- Det er til gengæld ikke muligt for mig at stå inde for, at vores spidskandidat midt i stormvejret har prioriteret at bruge sin tid på interne intriger i partiet og på systematisk og med talløse løgne at underminere partiforeningens demokratiske strukturer og beslutningsgange. 

- Det er dem, jeg skal stå som garant for som formand, og det har jeg ikke kunnet. Så det er mig selv, der har fejlet, og derfor er det mig, der må gå, skriver Nissen.

OVERBLIK: Anna Mee Allerslevs problematiske fester Den radikale borgmester Anna Mee Allerslev har haft store udfordringer de seneste måneder. Anna Mee Allerslev (R), beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune og partiets spidskandidat til kommunalvalget 21. november, er kommet i problemer, fordi hun gratis lejede rådhushallen på Københavns Rådhus til sin bryllupsreception.

Få overblikket over sagen her:

* 12. september:

BT skriver, at Anna Mee Allerslev kvit og frit har lånt rådhushallen på Københavns Rådhus til sin egen bryllupsreception i august 2017.

Skatteeksperter vurderer, at værdien af lokalelånet er 65.000 kroner, som der skal betales skat af. Det agter Anna Mee Allerslev ifølge BT at gøre.

Lokalet må ikke normalt udlejes til medlemmer af borgerrepræsentationen til private arrangementer.

Det er dog alligevel en administrativ praksis i kommunen. Her får politikerne lov til at bruge lokalerne, hvis de står ledige.

Anna Mee Allerslev bestilte lokalerne et år forinden.

* 13. september:

Anne Mee Allerslev siger til BT, at hun vil bede Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune om at få foretaget en ekstern undersøgelse af Borgerrepræsentationens regler på området for udlejning af lokaler.

Derudover oplyser hun, at hun vil betale 17.316,25 kroner tilbage for maden til en fødselsdagsreception, som hun holdt i 2014 i forbindelse med sin 30-års fødselsdag.

Ifølge borgmesteren fulgte sekretariatet reglerne for officielle, offentlige runde fødselsdagsreceptioner. Derfor sendte de ikke regningen videre dengang i 2014.

Alligevel vil hun nu betale forplejningen.

* 13. september:

Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune påtager sig ansvaret for afregningen af Anna Mee Allerslevs lån af rådhushallen.

Økonomiforvaltningens direktør, Peter Steengaard Mørch, siger efterfølgende, at reglerne for udlån af rådhusets lokaler skal strammes op.

* 13. september:

Statens vagthund på området - det kommunale tilsyn under Ankestyrelsen - beder Københavns Kommune om en udtalelse i sagen for at vurdere, om der skal igangsættes en tilsynssag.

* 5. oktober:

BT afslører, at Anna Mee Allerslev fik stillet et festlokale gratis til rådighed hos Øens Murerfirma til sin 30-års fødselsdagsfest i 2014.

Øens Murerfirma har et tæt samarbejde med Anna Mee Allerslevs forvaltning.

Hun har flere gange fremhævet virksomhedens sociale indsats. Og Allerslev var som medlem af dommerkomitéen også med til at give Øens Murerfirma Københavns Erhvervspris 2017.

* 18. oktober:

Anna Mee Allerslev oplyser, at hun betaler 65.000 kroner for leje af rådhushallen til sin bryllupsreception.

* 24. oktober:

Anna Mee Allerslev oplyser på Facebook, at hun har bedt om en regning, så hun kan betale Øens Murerfirma. Regningen er på 1000 kroner, skriver hun.

Kilder: BT, Ritzau, Anna Mee Allerslevs facebookprofil.

/ritzau/

 

   

Mest Læste

Annonce