Flere elever til privatskolerne

Velfærd

06/2/15 9:54

Suleman Haider

Landets privatskoler bliver stadig mere populære, når valget om barnets skole skal træffes.

Tal fra Økonomi- og Indenrigsministeriet viser, at i 2014 gik knap 16 ud af 100 elever i privatskole. Det er en klar stigning siden 2007, hvor 13 elever af 100 gik i privatskole.

Region Hovedstaden er den region med det højeste antal elever i privatskolen. Her var der sidste år 19 ud af 100 elever i privatskole, hvilket er højest blandt regionerne. Region Nordjylland har færrest med 12,1 ud af 100.

Hos folkeskolelederne er man bekymret over tilstrømningen til privatskolerne. På sigt kan det betyde, at folkeskolerne mangler en vigtig elevgruppe, siger Karsten Jessen, der er formand for Skoledernes afdeling i Haderslev:

- Det kan betyde, at hvis man ikke har de såkaldte ressourcestærke elever, så er der måske smallere i toppen, siger han.

En af dem der har sit barn gående i privatskole er Erik Baumgarten fra Haderslev. Han valgte privatskole, efter han havde været til informationsmøde i folkeskolen, da hans barn skulle skrives op:

- Der var naturligvis en masse spørgsmål, og vi kunne simpelthen ikke få nogen fyldestgørende svar. Der var en masse uvisheder, og jeg følte ikke, at det var tilfredsstillende, siger han.

Erik Baumgarten er selv folkeskolelærer, men det betyder ikke, at han ser nogen problemer i, at sende sine børn i privatskole:

- Det vi går og laver i folkeskolen er ganske udemærket, men der er bare nogen ting, der ikke hænger sammen med virkeligheden, og det der bliver meldt ud fra politisk side. Det hænger bare ikke sammen, siger han.

Karsten Jessen, der er formand for Skoledernes afdeling i Haderslev mener, at det er en uheldig udvikling, der er i gang. 

- Det vil være skidt hvis vi kommer derhen, hvor vi er nede på 60 eller 50 procent. Det vil være rigtig, rigtig skidt, siger han

I følge Karsten Jessen kræver det, at folkeskolen skal prioriteres højere af politikerne, hvis udviklingen skal vendes:

- Det er jo nogle politiske beslutninger der skal til for at dæmme op for det. Det er jo der, man kan få carte blanche til at åbne en privatskole, siger han.

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.