Flere mister kørekortet med hash i blodet

Politik

04/03/2015 10:10

Suleman Haider

Antallet af bilister der mister kørekortet på grund af narkokørsel er i hastig vækst. Sidste år sigtede politiet 5.259 bilister for narko-kørsel og det er næsten halvt så mange som antallet af sigtede spritbilister.

Hos Midt og Vestsjællands Politi var der i den forgangne weekend dobbelt så mange sager om narko-kørsel som spritsager, og ifølge kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard, er der mange der går i fælden i god tro, fordi det aktive stof i hash, kan spores flere dage efter i politiets narkometre.

- Bilisterne tror, de euforiserende stoffer forsvinder hurtigt fra blodet, på samme måde som alkohol. Derfor tror jeg, en del bliver overraskede over, at de måske nogle dage efter at have indtaget euforiserende stoffer bliver afsløret, siger Martin Bjerregaard.

Henrik Rindom som er psykiatrisk overlæge og misbrugsekspert mener, der mangler forskning, som viser hvilken bagatelgrænse for hash i blodet, der har indflydelse på personers evne til at køre bil.

- Sådan som det ligger i øjeblikket er bagatelgrænsen så lav, at jeg tvivler meget på at personer ikke er i stand til at køre i bil, siger Henrik Rindom.

Henrik Rindom mener hellere at man skulle anlægge en politik der hedder, at unge skal stille med en ren urinprøve efter en måned for at få kørekortet tilbage, på betingelse af at de i de næste tre år kan aflevere rene urinprøver.

- Vi ved i misbrugsbehandlingen, at krav mod belønning har et fantastisk godt behandlingsresultat, siger Henrik Rindom.

På Christiansborg forsøger SF nu at skaffe flertal udenom regeringen for en større revision af den nuværende lov.

- Sådan som lovgivningen er skruet sammen, så rammer den også personer, som har røget en festjoint for måske en uge siden og slet ikke er påvirkede og til fare i trafikken, siger SF's retsordfører, Karina Lorentzen.

Som reglerne er i dag, må man have 0,001 milligram af det aktive stof i cannabis THC per kilo blod, og det svarer stort set til en nultolerance. Narkokørsel straffes med tre års ubetinget frakendelse af kørekortet og en bøde svarende til en halv månedsløn.

Mest Læste

Annonce