Flertal vil give asylansøgere kursus i seksuelle normer

Velfærd

27/10/2015 12:01

Nick Allentoft

Fire partier vil gøre noget ved, at indvandrere og efterkommere er overrepræsenteret i voldtægtstatistikken.

Personer, der søger om asyl eller familiesammenføring i Danmark, skal have et kursus i danske seksuelle normer i forbindelse med den danskundervisning, alle udlændinge modtager.

Det mener et flertal i Folketinget, skriver Metroxpress.

Flygtninge overblik

Tusinder og atter tusinder af mennesker kommer i øjeblikket til Europa for at flygte fra forfølgelse og krig med drømmen om et liv i tryghed. Debatten raser om, hvad Europa skal gøre, og hvad Danmark selv skal gøre.  Vi samler væsentlige og udvalgte relevante artikler på denne temaside.  

Flertallet udgøres af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, De Konservative og De Radikale. Partierne ønsker at gøre noget ved, at indvandrere og efterkommere er overrepræsenteret i voldtægtstatistikken. 

Således er 212 af de 615 dømte for voldtægt fra 2013 til 2014 indvandrere eller efterkommere. Det svarer til 34,5 procent.

Norge begyndte allerede i 2011 at holde kurser af fem timers varighed på asylcentre for at forebygge overfaldsvoldtægter. Her blev de blandt andet undervist i, at et kys ikke er et ja til sex.

- I virkeligheden gør vi asylansøgere en bjørnetjeneste ved ikke at undervise i det her. De vil meget gerne tale om og undervises i det her emne og har mange spørgsmål, siger Linda Hagen fra Hero Kompetanse, der driver 34 asylcentre i Norge, til Metroxpress.

I weekenden blev tre asylansøgere mellem 21 og 27 år fra Eritrea anholdt for at have voldtaget en 25-årig kvinde fra Eritrea i Hjørring.

- Vi er klar til at gøre alt for at få færre voldtægter. Selvom det ikke burde være nødvendigt, siger Trine Bramsen (S).

DF's gruppeformand, Peter Skaarup, vil straks bede regeringen se på en mulig indførelse af kurser.

- Har de lavet noget i Norge, der virker, så skal vi da bare kopiere det, siger han. Også De Konservative og De Radikale bakker op.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce