Khader: Der er flere Belal'er i statsborgerskabslov

Politik

05/11/2015 09:05

Nick Allentoft

Den konservative ordfører har mistanke mod 10 til 15 personer fra omstridt lovforslag.

Hvis Folketinget vedtager et lovforslag, som førstebehandles torsdag, vil det betyde, at der bliver givet dansk statsborgerskab til personer, der er imod det danske demokrati.

Det mener den konservative indfødsretsordfører, Naser Khader, som sammen med Dansk Folkeparti vil have 2500 af de statsborgerskabssager, som forslaget omhandler, genbehandlet enkeltvis i Folketingets Indfødsretsudvalg.

- Jeg er overbevist om, at der er et par andre Belal-sager, og jeg har det dårligt med, at de skal have statsborgerskab bare fordi, vi skal skynde os, siger han til Ritzau.

Han henviser til den 25-årige Belal El-Khatib, som et blåt flertal i sidste uge fjernede fra lovforslaget med den begrundelse, at han var "islamistisk" og "antidemokrat". Og Naser Khader mener at have begrundet mistanke om, at der er flere med samme verdenssyn blandt sagerne i lovforslaget. 

- I den sidste måneds tid, hvor vi har diskuteret den her sag, har jeg fået borgerhenvendelser om 10 til 15 personer. De er ikke alle sammen Belal-typer, men der er i hvert fald et par stykker, forklarer han og tilføjer:

- Jeg har bedt om aktindsigt i sagerne, og det er enormt svært at bedømme henvendelserne, når man bare sidder og læser i sagerne. Det kræver længere tids undersøgelser, og derfor føler jeg mig ikke tryg ved at stemme for nogle af disse sager.

Han understreger, at det er et fåtal af de 2500 sager, der bekymrer ham. 

- Der er også mange lovlydige borgere, der opfylder alt, og deres sager skal ekspederes hurtigt. Men jeg har det dårligt med at stemme for folk, der går ind for kalifatet og stening. De fortjener ikke statsborgerskab, erklærer Khader. 

Spørgsmål: Men det forlænger vel ekspeditionen for mange, hvis 2500 sager skal gennemgås, fordi der er 10-15 mistænkelige iblandt?

- Hvis vi skal tage vores ansvar alvorligt i henhold til grundloven som medlemmer af indfødsretsudvalget, så er det vigtigt, at vi er grundige med, hvem vi giver statsborgerskab, mener den konservative ordfører.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce