KL vil have pressede borgmestre tilbage på skolebænken

Politik

05/07/2016 16:31

Nick Allentoft

Nu vil Kommunernes Landsforening uddanne borgmestrene, fortæller DR Syd.

Der er hjælp på vej til borgmestre, der føler sig pressede på jobbet.

Kommunernes Landsforening planlægger at oprette en borgmesteruddannelse efter næste kommunalvalg i 2017. Det skriver DR syd.

Sekretariatschef i Kommunernes Landsforening Solveig Jakobsen fortæller:

- Rigtig mange borgmestre efterspørger rent faktisk sådan en hjælp. Samtidig synes vi, det er oplagt at tilbyde nyvalgte borgmestre en introduktion til jobbet.

I en rundspørge, som DR har lavet, svarer 14 ud af 56 borgmestre, at de har overvejet at droppe borgmesterposten, fordi presset er for stort.

Solveig Jakobsen tror, at en introduktion til jobbet sammen med andre kolleger kan få borgmesterkæden til at føles lidt lettere.

- Det handler om at give borgmestrene et godt afsæt, så de kan komme hurtigt fra start på den sundeste måde, siger hun til DR Syd.

Uddannelsen skal blandt andet give borgmestrene viden om, hvad det er for ansvar og opgaver, jobbet som borgmester indeholder.

- Uddannelsen vil også give dem eksempler på forskellige måder at gribe jobbet an på og dele viden om, hvordan man samarbejder med forvaltningen, siger Solveig Jakobsen.

Kommunernes Landsforening tilbyder på nuværende tidspunkt allerede landets borgmestre at indgå i et netværk for borgmestre. Meningen er, at det skal give dem et sted, hvor de kan dele viden og erfaringer.

Mest Læste

Annonce