Nyheder fra Danmark i kort form

Politik

14/1/15 8:30

Suleman Haider

​Kronprinsen fik ja til brotur af politi, Kiosker har afvist at sælge Charlie Hebdo, PET vurderer sikkerhed med medier efter fransk terror, Løkke vil skærpe reglerne for rejser til Syrien, Dommer løslader tre mænd i sag om falsk skulptur, Aktionærer i Nordjyske Bank sagde ja til købstilbud, Kurven er knækket: Færre danskere i RKI end sidste år, 32-årig mand dræbt i soloulykke nær Vojens, To personer påkørt af S-tog

Kronprinsen fik ja til brotur af politi

KORSØR: Da kronprins Frederik natten til søndag ville køre over den stormlukkede storebæltsbro, var det politiet, som gav ham lov.

Det oplyser selskabet bag broen, Sund & Bælt, i en redegørelse til Transportministeriet, som DR Nyheder har fået aktindsigt i. 

Klokken 02.53 oplyste Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at kronprinsen med sit følge skulle lukkes over broen. Kort efter passerede han i Krone 7.

Derimod havde kronprinsen ikke fået tilladelse til at passere broen om eftermiddagen.

Her gav politiet ham kun lov til at køre igennem anlægget og holde på den anden side før broen. 

Kiosker har afvist at sælge Charlie Hebdo 

KØBENHAVN: Tirsdag bekræftede Bladkompagniet, at det har bestilt 300 udgaver af magasinet Charlie Hebdos næste udgivelse til Danmark med henblik på at sælge dem i bladkiosker rundt om i landet.

Det er dog ikke alle kiosker, der er med på den idé, oplyste Bladkompagniets direktør, Christian Lanng Nielsen, til Ritzau. 

Bladkompagniet har dog på forhånd sikret sig, at en række bladkiosker gerne vil sælge bladet. 

Ifølge DR Kultur har tre bladkiosker i Københavnsområdet bekræftet, at bladet kan købes hos dem, herunder kiosken i Magasin på Kongens Nytorv

PET vurderer sikkerhed med medier efter fransk terror 

KØBENHAVN: Flere danske medier har taget en samtale med Politiets Efterretningstjeneste, PET, om sikkerheden, efter at terrorister gik ind midt i et redaktionsmøde på satirebladet Charlie Hebdo.

- PET er allerede i kontakt med de relevante danske medier om sikkerhedsspørgsmål efter attentatet i Paris, oplyste PET tirsdag til Ritzau.

PET undersøger i øjeblikket en terrortrussel mod Danmark, som ifølge norske medier er fremkommet på en fransk internetside. 

Truslen går på, at Danmark og Norge er udpeget til at være det næste mål for terrorisme. Den norske efterretningstjeneste undersøger ligeledes truslen, ifølge norsk TV2

Løkke vil skærpe reglerne for rejser til Syrien

KØBENHAVN: Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, brugte tirsdagens spørgetime i Folketinget til at tale for en skærpet indsats over for radikalisering.

Samtidig ønsker Venstre ligesom Liberal Alliance, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) nu inddrager partilederne i forhandlinger om initiativer efter terrorangrebene i Frankrig i sidste uge.

Ud over flere penge til Politiets Efterretningstjeneste, PET, ønsker Venstre at forhindre unge i at rejse til eksempelvis Syrien og Irak for at kæmpe for Islamisk Stat.

- Vi foreslår, at man skal have en forudgående tilladelse til udrejse, før man rejser til eksempelvis Syrien. Hvis man ikke kan godtgøre formålet med rejsen, så skal man kunne straffes, siger Lars Løkke Rasmussen.

Dommer løslader tre mænd i sag om falsk skulptur

KØBENHAVN: Efter et næsten 11 timer langt retsmøde i Københavns Byret blev tre mænd tirsdag aften løsladt i en sag om en påstået falsk skulptur af billedhuggeren Auguste Rodin. 

Dommeren fandt ikke grundlag for at fængsle dem for bedrageri.

Ifølge Københavns Politi ville mændene føre auktionshuset Christie's i London bag lyset ved at sætte en falsk udgave af den kendte skulptur "Grubleren" til salg. 

Politiet har oplyst, at den ville indbringe mindst seks millioner kroner.

Men politiet kunne altså ikke overbevise dommeren.

Aktionærer i Nordjyske Bank sagde ja til købstilbud

FREDERIKSHAVN: Aktionærerne i Nordjyske Bank har godkendt den kapitaludvidelse, som bankens bestyrelse tidligere har foreslået. 

Det bekræftede Claus Andersen, bankdirektør i Nordjyske Bank, over for Ritzau efter en ekstraordinær generalforsamling i Frederikshavn tirsdag aften. 

Bestyrelsen i Nordjyske Bank vil foretage kapitaludvidelsen for at muliggøre et køb af den anden nordjyske bank, Nørresundby Bank. 

For at kunne godkende en kapitaludvidelse, skulle totredjedel af bankens aktionærer give grønt lys til bestyrelsens forslag. 

Claus Andersen fortalte, at der ved generalforsamlingen var knap 90 procents opbakning og altså mere end nok til at arbejde videre med købstilbuddet på Nørresundby Bank

Kurven er knækket: Færre danskere i RKI end sidste år

KØBENHAVN: Danskernes privatøkonomi er på vej i den rigtige retning. Det viser nye tal fra Experian, der ejer RKI Kredit Information, hvor dårlige betalere bliver registreret.

Således var der ved årsskiftet 231.582 danskere i registret, og det er 1222 færre end for et år siden, hvor 232.804 havde fået en eller flere anmærkninger på grund af ubetalte regninger.

Samtidig er antallet af anmærkninger også faldet, ligesom den samlede gæld i registret er blevet 100 millioner kroner mindre.

For aldersgruppen 51 år og opefter er der dog fortsat tale om en stigende tendens i antallet af registrerede.

Samtidig skiller Region Sjælland skiller sig ud blandt de øvrige regioner ved, at man her som det eneste sted kan konstatere en stigning i antallet af folk med ubetalte regninger.

32-årig mand dræbt i soloulykke nær Vojens

VOJENS: En 32-årig mand har mistet livet i en trafikulykke syd for Vojens, oplyste Syd- og Sønderjyllands Politi tirsdag aften.

Manden, der var fra lokalområdet, kørte i grøften på Vojensvej i sin personbil og stødte ind i en overkørsel til en mark.

Der var ikke andre implicerede i ulykken.

- Han kører på Vojensvej mod syd, og af ukendte årsager kører han over i modsatte kørebane og ned i grøften. Der rammer han så en overkørsel over grøften, og så lander bilen oven på overkørslen, sagde vagtchef Henrik Sønderskov fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Politiet blev alarmeret om ulykken klokken 22.50, og da ambulancen nåede frem til stedet, var manden livløs.

Politiet har ifølge vagtchefen ingen mistanke om, at der har været alkohol eller høj fart involveret.

To personer påkørt af S-tog

TAASTRUP: To chilenere blev tirsdag eftermiddag påkørt af et S-tog mellem Taastrup og Høje Taastrup uden for København.

Den ene af mændene blev dræbt, mens den anden blev indlagt på hospitalet.

- Der er tale om to mænd fra Chile. Den ene er 34 år, mens den anden på 30 år er ham, som døde af påkørslen, sagde Jens Møller, vagtchef ved Københavns Vestegns Politi til Ritzau.

Han regner med, at der vil komme mere klarhed over sagen i løbet af onsdag.

Blandt andet hvorfor de to mænd befandt sig på skinnerne, og om de var turister på besøg i Danmark.

Politiet fik klokken 17.16 en anmeldelse om, at et S-tog havde ramt en eller to personer.

Derfor blev togdriften på strækningen standset, mens politi med hunde afsøgte området og fandt to kvæstede mennesker.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.