Odds banket helt i bund: Bookmakerne spår klart EU-nej

Politik

03/12/15 7:57

Nick Allentoft

Mens meningsmålingerne stadig viser tæt løb, så er bookmakerne ikke længere i tvivl. Danskerne stemmer klart nej til afstemningen om EU-retsforbeholdet i dag.

Bookmakerne er ikke i tvivl her på valgdagen. Der bliver stemt nej ved dagens folkeafstemning om, hvorledes retsforbeholdet skal omdannes til en tilvalgsordning.

Det viser en gennemgang af bookmakernes odds, som onlinemediet BetXpert står bag.

- De seneste dage er indsatserne strømmet ind på nej-siden, så oddset nu er banket helt i bund. Vi er overraskede over, at nej-siden dominerer så voldsomt, siger Tonni Munk Jensen, oddssætter hos Nordicbet, til BetXpert.

For bare få dage siden forudså bookmakerne et tæt valg. Siden er oddset styrtdykket, så man lige nu får sølle 1,33 gange pengene igen for et dansk nej hos Nordicbet, mens et dansk ja giver odds 3. Samme billede ses hos både Danske Spil og Unibet.

Det store oddsfald skal primært tilskrives to faktorer.

- Det er en kombination af meningsmålingerne, som bliver ved at gå nej-sidens vej, og spillernes indsatser. Vores kunder bliver ved at spille på nej lige meget, hvor lavt oddset er. Det tyder på en meget stærk tro på nej, siger Tonni Munk Jensen til BetXpert.

Bookmakernes oddsfordeling svarer til, at der er omkring 70 procents sandsynlighed for et nej og kun 30 procent for et ja.

At bookmakerne priser så stor sandsynlighed for et nej ind i deres odds giver god mening, vurderer Frederik Georg Hjorth, valgforsker fra Københavns Universitet.

- Bookmakernes vurdering stemmer fint overens med meningsmålingerne. Man skal huske på, at selvom nej-siden kun fører knebent, så er det jo alle målinger, som lige nu peger på et nej, siger han til BetXpert.

En lav valgdeltagelse kan dog godt snyde bookmakerne.

- Valgdeltagelsen ser ud til at blive lav, og det vil ramme nej-siden hårdest. Og det tror jeg ikke, at hverken meningsmålinger eller bookmakere har taget nok højde for, siger Frederik Georg Hjorth.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce