Sandholmlejren. Foto: Miriam Nielsen
Sandholmlejren. Foto: Miriam Nielsen

Regeringens asylstramning har kun ramt 59 personer

Velfærd

15/4/15 2:24

Mikkel Sarka

Kun fire procent af de asylansøgere, som er kommet til Danmark de seneste måneder er omfattet af stramning.

"Langt størstedelen" af de asylansøgerne, som kommer til Danmark, vil blive ramt af regeringens stramning af asylreglerne.

Sådan lød det i en pressemeddelelse fra daværende justitsminister Karen Hækkerup (S), da regeringen i september sidste år lancerede en særlig tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, der er flygtet fra eksempelvis en borgerkrig.

Formålet var at dæmme op for det voksende antal asylansøgere, som søgte til Danmark fra blandt andet Syrien.

Senere blev Justitsministeriets vurdering rettet fra "langt størstedelen" til en "betydelig del". Et nyt svar til Folketingets Udvalg for Udlændinge og Integrationspolitik tyder dog på, at den rette betegnelse bør være en "meget lille del".

Ifølge svaret er det kun 59 personer - svarende til fire procent - der har fået en midlertidig opholdstilladelse, siden regeringens asylstramning trådte i kraft i februar. 

I perioden siden 20. februar og frem til 9. april har i alt 1606 personer fået opholdstilladelse, viser svaret. 

Ud af dem har 1313 personer fået opholdstilladelse, fordi de vurderes til at være konventionsflygtninge. Det vil sige personer, som er forfulgt på grund af race, religion, nationalitet, socialt tilhørsforhold eller politiske holdninger.

Derudover har 234 personer fået opholdstilladelse efter en særlig beskyttelsesparagraf i udlændingeloven, som skal hjælpe personer, der risikerer dødsstraf, tortur eller anden umenneskelig eller nedværdigende behandling. 

Tilbage er 59 personer, som har fået en midlertidig beskyttelse efter regeringens nye regler.

Ifølge Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, viser tallene, at regeringen har oversolgt asylstramningen:

- Jeg undrer mig over, at regeringen kan indrykke kæmpe avis- og busannoncer, hvor man bilder befolkningen ind, at man har lavet en asylstramning, som har stor effekt på asyltilstrømningen.

- Når man så spørger ind til effekten af stramningen, så viser det sig, at 59 personer er berørt af stramningen. Der er ikke noget at reklamere for, siger Karsten Lauritzen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.