S og DF sætter deadline for skattekommission

Politik

19/06/2017 11:03

Nick Allentoft

Senest 1. juli skal der være nedsat en skatte-kommission, lyder kravet.

Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet strammer tommelskruerne på regeringen i forhold til den skattekommission, de to partier tvang igennem i maj. Senest første juli skal kommissoriet være skrevet færdigt, så grundlaget for de omfattende undersøgelser kan sættes i værk, lyder kravet fra de to partier. Det skriver Politiken mandag.

Historierne om Skat

Læs meget mere om skandalerne og planerne med Skat på tema-siden her. 

Politisk ordfører Nicolai Wammen (S) klandrer regeringen for at arbejde »meget langsomt i forhold til at få skattekommissionen på plads«.

»Forarbejdet til den skattekommission må ikke blive en syltekrukke. Vi vil have en afklaring senest første juli, så vi kan sætte arbejdet i gang, og så der hurtigst muligt kan blive udpeget de folk, som skal i gang med selve arbejdet«, siger Nicolai Wammen til Politiken.

Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, komplimenterer regeringen for efterfølgende at have sendt »gode signaler«.

»Sagen er bare, at der ikke er sket noget endnu. Der har været nogle møder, men produktet mangler. Det skal vi have, og derfor siger vi til regeringen, at vi må have truffet nogle beslutninger inden 1. juli«, siger han til Politiken.

De to partier kræver endvidere, at regeringen skal stille med flere end skatteminister Karsten Lauritzen (V) ved forhandlingerne.

»Regeringen må indkalde til alle de møder, der er behov for, så vi kan overholde den deadline. Det skal både være skatteminister Karsten Lauritzen og justitsminister Søren Pape Poulsen, der deltager, så vi både har de juridiske og de skattemæssige ministre til steder«, siger Wammen til Politiken.

Mest Læste

Annonce