Sjælland hårdest ramt af Legionella-sagen

Politik

13/8/14 8:18

Nick Allentoft

Tre sygehuse i Region Sjælland har brugt legionella ramte fødevarer i maden fra april til maj i år. Fem af de 12 personer, som menes at være døde af at have spist rullepølse med listeria, har været patienter på Region Sjællands sygehuse. Det oplyser DR Sjælland.

Det dødelige kødpålæg fra Jørn A. Rullepølser er serveret for patienter på sygehusene i Næstved, Nykøbing Falster og Slagelse, og det har drejet sig om en periode fra april til maj.

- Jeg synes det er en rigtig kedelig historie. Det er jo ganske forfærdelig, når vores borgere, som er svækket. når de bliver indlagt på vore sygehuse, bliver udsat for den slags, siger Socialdemokraternes frontfigur i Region Sjælland, Susanne Lundvald til DR Sjælland.

Politikere: Sygehusenes egenkontrol skal undersøges

Er der noget, vi kan stramme op på. Det er ikke sikkert, vi kan, men vi bør kigge efter.

Susanne Lundvald, regionspolitiker

Nu må politikerne undersøge, om der er noget, der kan gøres bedre, siger Susanne Lundvald:

- Sådan en situation må altid give den reaktion, at man er nødt til at kigge indad og sige: Er der noget, vi kan stramme op på. Det er ikke sikkert, vi kan, men vi bør kigge efter, siger hun.

Også den radikale Anne Mølle Ronex er chokeret over de mange dødsfald og vil nu have undersøgt om sygehusenes egenkontrol er god nok.

Overlæge: Du kan trygt spise sygehus-maden

På sygehuset i Slagelse, hvor maden er produceret, understreger overlæge på mikrobiologisk afdeling Jørgen Engberg, at man nu roligt kan spise den mad, der serveres ude på sygehusene.

- Lige så snart fødevaremyndighederne meldte ud, at der var et problem med de pågældende produkter, så blev de trukket tilbage fra vore køkkener. Da reagerede vi prompte, siger Jørgen Engberg til DR Sjælland.

Overlægen forklarer desuden, at man ikke med sikkerhed kan sige, om patienterne, er smittet på sygehuset eller andre steder. Det drejer sig om alvorligt syge patienter, der i smitteperioden både har været på og udenfor sygehuset.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.