Statsansattes formand: Trivsel skal også måles

Politik

05/1/15 9:47

Suleman Haider

Flemming Vinther, formand for OAO, er ikke imod måling af ansatte, for det kommer an på, hvordan man måler.

At ansatte i staten skal måles og vejes, er ikke noget nyt. Det er noget, man løbende har diskuteret med Moderniseringsstyrelsen, siger Flemming Vinther, der er formand for Offentligt Ansattes Organisationer, OAO. 

- Vi har hørt fra Moderniseringsstyrelsen, at det, man også ønsker at måle, er medarbejdertilfredshed og trivsel, og at det kommer til at vægte lige så meget som økonomi. Og det må de så stå på mål for, siger Flemming Vinther. 

Jyllands-Posten har fået fat i et udkast fra konsulentvirksomheden McKinsey og Moderniseringsstyrelsen om en ny model for god arbejdsgiveradfærd.

Her skal lederne i staten skal måle og veje deres ansatte gennem talrige resultatmålinger og udbredte medarbejdervurderinger med dertilhørende præstationsløn. 

- Hvis det er, som det bliver fremstillet, så er vi selvfølgelig lodret imod. Men det er ikke det, vi har hørt - tværtimod, siger Flemming Vinther. 

Han mener ikke, at målinger pr. definition er dårlige, da de kan bruges til, at de ansatte kan få en bedre hverdag og en større tilfredshed med jobbet 

- Men alle os, der har været ansat i staten i mere end 25 minutter, begynder at ryste lidt på hænderne, når McKinsey er med inde over, siger OAO-formanden. 

- Det er hardcore regnedrenge, der har ry for, at kan det ikke passe ind i et regneark, så er det uinteressant. Men jeg kan ikke i min vildeste fantasi tro, at det er det, finansministeren og Moderniseringsstyrelsen vil, siger han. 

Den nye model for god arbejdsgiveradfærd i staten kommer til at omfatte 185.000 statsansatte lærere, politibetjente og embedsmænd.

Og formålet er at skabe målrettethed og sikre, at man får mest mulig velfærd for pengene, siger finansminister Bjarne Corydon (S) til Jyllands-Posten.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.