Støtteordninger rammer skævt

Politik

07/10/14 10:08

Suleman Haider

Erhvervsfremmeordningerne når ikke ud til de virksomheder, der har mest brug for dem. Virksomhederne kan nemlig slet ikke overskue de mange ordninger, viser en undersøgelse fra brancheorganisationen Arbejdsgiverne, skriver entreprenør- og håndværkeravisen Mester Tidende.

Brancheorganisationen har i en undersøgelse spurgt en række virksomheder, om de har overblik over de offentlige erhvervsfremmeordninger. 46,3 pct. svarer ”Det har jeg slet ikke overblik over”.
 

Går man ind på Vækstguiden.dk finder man hurtigt over 50 forskellige erhvervsstøtteordninger. Ordningerne har endvidere skiftet navn med skiftende regeringer. 
Det får Aslak Skjøth, formand for drift og strategiudvalget i Arbejdsgiverne, til at rejse kritik af måden, man har indrettet erhvervsfremmeordningerne på. 
 

- Det er de virksomheder, der allerede er topform, der har ressourcer til alt det papirarbejde, som ordningerne kræver. Resultatet bliver, at man ofte vælger de allerede velkørende og velsmurte virksomheder. Vi mener, at man i stedet skal have mere fokus på at løfte bredere. Der er masser af mindre virksomheder, der blot har brug for en mindre håndsrækning for at udvikle sig, siger Aslak Skjøth.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.