Sygeplejersker går rettens vej for at få undskyldning

Ledelse

03/9/15 4:17

Nick Allentoft

Anklager Jeanette W. Andersen har ikke villet trække udtalelse tilbage. Nu indleder sygeplejersker injuriesag.

Dansk Sygeplejeråd indleder nu en injuriesag mod en anklager efter hendes kontroversielle udtalelse om, at "det ikke er usædvanligt, at sygeplejersker kan finde på at tage livet af patienter."

Det oplyser kommunikationschef i Dansk Sygeplejeråd, Katrine Nielsen, til Ritzau.

               Læs mere om hele sagen her

Det er anklager Jeanette W. Andersen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der i sidste måned kom med den kontroversielle udtalelse i forbindelse med en meget omtalt sag, hvor en sygeplejerske er sigtet for at have dræbt patienter på sygehuset i Nykøbing Falster.

Sygeplejerskerne har flere gange henvendt sig til anklagemyndigheden med kravet om, at udtalelsen blev trukket tilbage, men det ønske vil man altså ikke imødekomme.

- Nu går vi videre og indleverer en stævning. Påstanden vil være, at udtalelsen er injurierende, siger Katrine Nielsen til Ritzau.

I et brev til Dansk Sygeplejeråd skrev Jeanette W. Andersens chef, Henriette Rosenborg Larsen, i sidste måned, at udtalelserne ikke er ulovlige.

Hun skrev, at anklageren blot havde henvist til en forskningsartikel, som fortæller om drab udført af sundhedspersonale fra hele verden. Forskningen er publiceret under titlen "Serial Murder By Healthcare Professionals".

Anklageren har "ikke ytret sig angående omfanget af dette fænomen i Danmark," fastslår chefen i brevet. Der er der ikke tale om strafbare injurier, lyder beskeden.

Efterfølgende har anklagemyndighedens kommunikationschef, Mikkel Thastum, udtrykt en vis forståelse for sygeplejerskernes vrede.

- Jeg kan godt forstå, at de er blevet tossede over det. Men selvfølgelig har det ikke været anklagemyndighedens intention at hænge en hel profession ud, sagde Mikkel Thastum 21. august til Ritzau.

- Anklageren har blot villet gøre opmærksom på, at der har været tidligere sager i udlandet og herhjemme, hvor sundhedspersonale har misbrugt den tillid, vi har vist dem som mennesker og som samfund, sagde kommunikationschefen.

/ritzau/

Annonce