Terrorhandling sætter dagsorden for folketingsvalget

Politik

13/01/2015 11:50

Suleman Haider

Da terroristerne i onsdags udførte deres massakre på det franske magasin Charlie Hebdo, og myrdede 12 personer, satte de samtidig det altoverskyggende tema i den kommende valgkamp herhjemme. Det vurderer DR's politiske analytiker, Jens Ringberg.

Han er overbevist om, at terrorbekæmpelse og udlændingedebatten vil trække de helt store overskrifter.

- Jeg tror bestemt, at det er rykket op på listen over ting, der kommer til at fylde i valgkampen. Allerede nu er det lige før der opstår kø for at sige, at PET skal have flere penge. Det har næsten alle partier sagt nu, siger Jens Ringberg til DR Syd.

Blandt andet peger Jens Ringberg på, at justitsminister Mette Frederiksen ønsker bedre kontrol med flypassagerer i Danmark, og den intelligente grænsekontrol i form af nummerpladescanning også skal prioriteres.

Jens Ringbergs vurdering af de nye emner i valgkampen, bakkes op af flere kandidater til det kommende folketingsvalg DR Syd har været i kontakt med. Blandt dem er de konservatives medlem af Folketinget i Sydjyllands Storkreds, Mike Legarth:

- Retssikkerhed bliver en helt afgørende faktor i valgkampen. Det er noget vi kommer til at drøfte rigtig meget, siger han til DR Syd.

Og netop i Syd- og Sønderjylland bliver et tema som øget grænsekontrol ekstra aktuelt og et varmt emne, siger Mike Legarth.

Han mener, at der nu kommer en øget forståelse for, at det er nødvendigt at sætte øget fokus på de emner:

- Vi har i mange år fra de konservatives side sagt, at vi er nødt til at slå hårdere ned, vi er nødt til at følge mere med, og vi er nødt til at bekæmpe de ting mere effektivt end vi har gjort tidligere, siger han.

 

 

 

 

Mest Læste

Annonce