Thorning bliver DF's hovedfjende ved valget

Politik

22/9/14 9:57

Suleman Haider

DF's årsmøde er præget af angreb på S. Det er Socialdemokraterne, der ønsker en hård fight, mener Thulesen.

Mens Dansk Folkeparti er dybt uenig med Lars Løkke Rasmussen (V), når det gælder grænsekontrol, størrelsen på væksten i den offentlige sektor og behovet for et nyt dagpengesystem. Så er det Socialdemokraterne, som må stå for skud på partiets landsmøde.

Lørdag fastslog Kristian Thulesen Dahl, at partiets succes i meningsmålingerne blandt andet skyldes, at mange er "rigtigt trætte af Socialdemokraterne". 

Et centralt tema i DF-formandens tale var, at Thorning ikke gør nok for danskere, som opbruger retten til dagpenge. Søndag ventes angrebene at fortsætte, når Pia Kjærsgaard går på talerstolen for at tale om værdipolitik og indvandring.

Søndag formår Dansk Folkeparti også indirekte at udstille det anstrengte forhold mellem Socialdemokraterne og fagbevægelsen, når FOA's formand, Dennis Kristensen, optræder som gæstetaler på årsmødet.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, placerer dog ansvaret for den skærpede retorik i Aalborg, hvor Socialdemokraterne holder kongres.

Han henviser blandt andet til, at Socialdemokraterne har kørt kampagnen om "tulliarderne" - som forsøger at udstille DF som et parti, der udstikke ufinansierede løfter for milliarder.

- Socialdemokraterne lægger op til, at det er Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, der kommer ud i en hård fight i den kommende valgkamp

- Jeg hørte også Thorning i går fra sin kongrestale gå meget specifikt efter mig. Vi har også set det med Socialdemokraternes kampagne det sidste halve år. Det skal vi selvfølgelig forberede vores folk på, siger Kristian Thulesen Dahl til Ritzau.

Han fastslår dog samtidig, at det er naturligt for Dansk Folkeparti at gå hårdt til Socialdemokraterne i den nuværende parlamentariske situation på Christiansborg.

- De har regeringsmagten, så de har hovedansvaret. Hvis nogle andre sad med regeringsmagten, og vi så den udvikling, vi ser nu, så var det dem, vi ville skyde på.

Spørgsmål: Men det er vel også fra Socialdemokraterne, at I henter vælgere lige nu?

- Det vil jeg håbe. Det vil jeg gerne have, at vi gør. Nu henter vi ingen vælgere mellem valg. Vi henter først vælgerne på valgdagen, når stemmerne bliver talt op. 

- Men der er ingen tvivl om, at mange af de nye medlemmer og vælgere, vi måtte have fået ifølge meningsmålingerne, er folk, der tidligere har stemt på Socialdemokratiet. 

- Det er Socialdemokratiet så forbitret over, at vi godt kan mærke, at der kommer mange angreb derfra, og det må vi svare igen på. Det er blandt andet det, man ser her på årsmødet, siger Kristian Thulesen Dahl.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.