Udflytning af nævn bliver 23 millioner kroner dyrere

Infrastruktur

08/11/2016 13:55

Nick Allentoft

Flere medarbejdere og hjælp fra Kammeradvokaten skal få sagsbehandlingstiden ned i Natur- og Miljøklagenævnet.

Det kommer til at koste 23 millioner kroner mere end forventet at flytte Natur- og Miljøklagenævnet fra København til Viborg.

Det fastslår erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) på et pressemøde tirsdag.

Pengene skal gå til en taskforce, der skal få sagsbehandlingstiden i klagenævnet ned.

Udflytning af statslige arbejdspladser

Vi har samlet alle historier om udflytningsplanerne.

Læs meget mere her

- Vi kan desværre konstatere, at sagspuklen er blevet meget forøget i 2016. Det er dybt utilfredsstillende for borgere og virksomheder.

- I øjeblikket oplever vi, at mange vigtige projekter er på standby og ikke ved, om de er købt eller solgt. Det går ud over de mange, som har sager til at ligge, siger Troels Lund Poulsen.

Det skyldes, at sagsbehandlingstiden på grund af udflytningen er blevet for høj. I løbet af 2016 har 740 sager hobet sig op og samler støv. Årsagen er primært, at udflytningen har fået mange medarbejdere til at sige op.

De 23 millioner kroner skal gå til ti ekstra medarbejdere i klagenævnets nye placering i Viborg samt et korps af 20 medarbejdere i København. Derudover vil regeringen bede Kammeradvokaten om hjælp til sagsforberedende arbejde.

Selv om regeringen nu må smide ekstra millioner i puljen til udflytninger, mener Troels Lund Poulsen ikke, at regeringen har været for optimistisk i sine planer.

- Det mener jeg ikke som sådan, vi har været. Men vi må vi reagere politisk og sige, at inden det bliver en meget alvorlig sag for borgere og virksomheder, så må vi gøre noget særligt.

Spørgsmål: Men det bliver 23 millioner kroner mere, end I satte af. Så har I vel været for optimistiske?

- Det her klagenævn er det eneste, hvor vi ser nogle udfordringer i forhold til, at medarbejderne siger op, og vi opbygger en sagspukkel.

- Men jo, her har vi en udfordring. Og hvis det ikke skal overskygge en succesfuld udflytning af statslige arbejdspladser, så skal der gøres noget ved det. Og det gør vi nu, lyder det fra Troels Lund Poulsen.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce