Vælgerne: Sundhed og skole er vigtigere end dagpenge

Politik

23/9/14 9:12

Suleman Haider

Sundhedsvæsnet, ældreområdet og folkeskolen er vigtigere at prioritere end dagpenge, mener danskerne.

Spørger man vælgerne, så står forbedringer på dagpengeområdet ikke øverst på ønskelisten, når politikerne på Christiansborg skal finde frem til en finanslov for næste år.

Det viser en måling, som A&B Analyse har foretaget på nettet for online-mediet Altinget. 

Netop dagpengeområdet ventes ellers at blive det helt store stridspunkt, når regeringen begynder forhandlinger om finansloven for 2015.

Vælgerne peger dog først på forbedringer inden for sundhed, ældre og folkeskolen, når de skal prioritere, hvordan en pulje på 1,5 milliarder kroner, som regeringen har afsat til ekstra velfærd, skal bruges. Dagpengeændringer kommer ind på en delt fjerdeplads sammen med ekstra midler til socialt udsatte børn og unge.

Blandt andet SF og Enhedslisten går til forhandlingerne med et krav om dagpengelempelser.

Finansminister Bjarne Corydon (S) mener, at regeringens støttepartier bør have den ny måling i baghovedet.

- Det er helt op til dem, hvordan de vil spille deres kort. Jeg håber bare, at de her tal vil minde SF og Enhedslisten om, at de også har et ansvar for at være en del af et velfærdsflertal på andre områder end dagpenge. For dem kommer vi først til at diskutere næste gang, når vi har rapporten fra dagpengekommissionen, siger Bjarne Corydon til Altinget.

Enhedslisten fastslår, at partiet ønsker forbedringer på en række velfærdsområder og ikke kun på dagpengeområdet. 

Det samme gør SF. Her ærgrer finansordfører Jonas Dahl sig over, at "det kun er dagpenge, der fylder den offentlige debat". Partiet ønsker også flere penge til grøn omstilling, daginstitutioner, folkeskolen og psykiatrien.

- Vi har ikke ét hovedkrav, selvom mange journalister gerne vil skrive det sådan. Men det ændrer ikke på, at vi ønsker lempelser af dagpengereformen, og at der er et økonomisk råderum til det, siger Jonas Dahl til Altinget.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.