Foto: Shutterstock

COVID-19: Nu fire bekræftede tilfælde med den sydafrikanske corona-variant

Lørdag d. 23. januar blev variant B.1.351 påvist hos to personer, der var testet positiv for COVID-19. Søndag d. 24. januar blev varianten påvist hos endnu en person. Styrelsen for Patientsikkerhed foretager intensiveret smitteopsporing af personer med variant B.1.351.

Lørdag d. 23. januar blev variant B.1.351 påvist hos to personer, der var testet positiv for COVID-19. Begge de smittede blev testet positiv for COVID-19, da de kom tilbage til Danmark fra rejse til Østafrika. Styrelsen for Patientsikkerhed har for de påviste tilfælde startet smitteopsporing umiddelbart, da de blev testet positive, og har igen været i kontakt med dem, da B.1351 blev påvist. De smittede har været i isolation, siden de blev testet positiv. Yderligere én person med relation til de to smittede (samme rejse) er testet positiv for COVID-19. Ud fra et forsigtighedsprincip behandler Styrelsen for Patientsikkerhed dette tilfælde, som om der er tale om påvist smitte med variant B.1.351.

Yderligere ét tilfælde søndag d. 24. januar

Der er søndag d. 24. januar påvist B.1.351 hos endnu en person. Det drejer sig om en borger, som er rejst fra Vestafrika til Danmark.

Der er tidligere fundet et enkelt tilfælde af B.1.351 hos en dansker, der havde relation til en rejsende fra Dubai. Status søndag d. 24. januar er, at der i alt har været 55 smittede, som er indrejst fra Dubai til Danmark (direkte eller via transit) siden årsskiftet. Heraf er 36 indrejst efter, at der er indført krav om negativ test før boarding.

Intensiveret smitteopsporingsindsats

Med de nye tilfælde fra weekenden er der påvist B.1.351 hos i alt fire personer. Styrelsen for Patientsikkerhed foretager intensiveret smitteopsporing af personer, hvor der er påvist en særlig virusvariant. Styrelsen for Patientsikkerhed tager kontakt til de smittede og oplyser dem om, at de er smittet med en særlig virusvariant og rådgiver om isolation og forholdsregler. Styrelsen opfordrer samtidig de smittede til at lade styrelsen kontakte deres nære kontakter med henblik på, at disse kan blive testet og gå i isolation.

Styrelsen slipper ikke sagen, før der er opnået kontakt til den smittede. I tilfælde, hvor styrelsen ikke kan opnå telefonisk kontakt, trods gentagne opkald og opfordring til at ringe tilbage pr. SMS og brev i e-Boks, kan styrelsen gøre brug af opsøgende kontakt. Herudover foretager Styrelsen for Patientsikkerhed såkaldte isolationsopkald til alle smittede. Formålet er at sikre, at isolationen overholdes, og hjælpe, hvis der er forhold, som besværliggør overholdelsen af isolationen.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne