Danmarks samskabte medie: Rundt om udgivere og temaer på DenOffentlige

DenOffentlige bliver skabt sammen med en lang række udgivere og redaktører for vores brede indhold. Mød flere af dem her og læs om vores filosofi.

Fremtidens offentlige ledelse, velfærdsdebatten, socialdebatten, samskabelse, EU, voksenuddannelser, kommuner, regioner, bosteder, organisationer og konsulenter. Alle disse områder er repræsenteret på DenOffentlige med udgivere, der tager medansvar i debatten, deler viden og erfaringer.

Herunder har vi samlet vi introduktion og links til aktørerne inden for de forskellige temaer, så du får et aktuelt overblik og mulighed for at komme tættere på de enkelte udgivere.

Tak fordi du læser med - hvis din organisation vil finde sin plads, så skriv til os.

 

Samskabelse på et samskabt medie

Nok er lokomotivet på DenOffentlige vores redaktionelt uafhængige indhold dels egenproduktion og dels baseret på Ritzau. Men DenOffentlige er meget mere end det.

Med deltagelse af bl.a. Samskabelsesbevægelsen, Assens Kommune og Sager der Samler har vi oprettet en selvstændig sektion om samskabelse med cases, nyheder, debat og videndeling om det nye sort i den offentlige sektor.

Med sektioner som denne samler vi indhold fra både gæster, udgivere og redaktionen og skaber dermed en tema-sektion, hvor du altid kan finde inspiration og aktuel viden om samskabelse.

 

Ledelsesdebatten formes på DenOffentlige

I samarbejde med netværket Forum for fremtidens offentlige ledelse og styring er DenOffentlige blevet centralt omdrejningspunkt for nye styringsformer, ledelsesdebatten, forskning og den såkaldte frontlinie, der prøver og erfarer i hverdagen.

Her bidrager en række vidende aktører fra RUC-professor Jacob Torfing over Offentligt Ansattes Organisationer (OAO), Foreniningen af Kommunale Social- Arbejdsmarkeds- og Sundhedschefer (FSD), konsulenterne Hammer & Hollænder og De4Vinde, Center for Public Leadership, University College Sjælland, Center for Offentlig Innovation, Delotte og efter sommerferien er vi stolte af at byde Ledelseskommissionen og Aarhus Kommune velkommen i debatten.

 

Socialområdet er præget af socialkrisen

Aktører som eksempelvis Kirkens Korshær, LOS - de private sociale tilbud, Huset Zornig, VUC, Socialt Udviklingscenter SUS, Foreningen af Social-, Arbejdsmarkeds- og Sundhedschefer (FSD), Code of Care samt flere selvstændige bosteder er med til at skabe en dynamisk social profil på DenOffentlige.

Vi kalder socialområdets konstante debat og mangeårige udfordringer for Socialkrisen, og på redaktionen har vi gentagne gange skrevet ledere og artikler, der sætter perspektiv på debatten. Den sociale modstandsbevægelse er navngivet af redaktionen, fordi de mange grupper af udsatte og frustrerede borgere, der er klemt og presset af reformer, i stigende grad samler sig i netværk, der både protesterer og hjælper hinanden.

 

Det offentligt private samarbejde udvikler sig på DenOffentlige

Gennem flere år har DenOffentlige søgt at skabe en konstruktiv debat i forholdet mellem offentlige og private aktører og interesser. Det - erkender vi - er en stadig udfordring, men med OAO, Dansk Industriindkøbernes egen forening IKA og Sekretariatet for Grønne Indkøb som aktive deltagere suppleret stærkt med en ekspert som Steen Houmark, der perspektiverer og provokerer, er OPS-debatten i konstant udvikling.

 

Sundhedsdebatten mellem hospitaler, digitalisering og forebyggelse

Med bl.a. Region Hovedstaden og den praktiserende læge og formand for Patientdataforeningen, Thomas Birk Kristiansen, er sundhedsområdet i udvikling på DenOffentlige.

Sammen med psykiatriområdet, hvor børne- og ungdomspsykiater Nina Tejs Jørrings blogs er meget læst, og temaet fremtidens hospitaler, hvor vi samler nyt fra hospitalsbyggerierne, er hele sundheds- og forebyggelsesområdet til konstant debat.

 

Kulturen og Europadebatten på babystadiet

Nye politiske og værdimæssigt væsentlige områder er introduceret i år. I januar lancerede vi en ny europapolitisk sektion. Her har Europabevægelsen straks meldt sig ind ligesom den tidligere mangeårige informationsaktivist - han var bannerfører for den danske kampagne for et ja til EF i 1972 - og direktør i Europa-Kommissionen, Niels Jørgen Thøgersen, er blogger på sektionen, hvor vi samler væsentlige historier fra, om og med relevans for EU-debatten. 

I forsommeren kunne vi lancere en ny kultursektion i samarbejde med Christian Have, der er en af landets mest aktive og respekterede kultureksperter. Han har opbygget Have Kommunikation, som blandt andet har været medinitiativtager til det årlige Kulturmødet, der også vil være at finde på DenOffentlige i fremtiden. 

 

DenOffentlige skaber netværk og konstruktiv videndeling

På DenOffentlige ønsker vi at fremme konstruktiv videndeling og skabe en platform, der møder læsernes daglige informationsbehov med udvalgte væsentlige historier. Vi sorterer støjen fra, fordi vi aldrig har haft adgang til så meget viden og information, og aldrig brugt den så dårligt. Kun ved at gøre op med støjens dominans kan vi skabe en ny konstruktiv oplysningstid.

Konsekvensen af DenOffentlige's tilgang er, at debatten er i konstant udvikling, fordi vores udgivere alle er en del af et fælles konstruktivt kritisk medie.

 

Redaktionelle principper

Redaktionen på DenOffentlige anerkender, at man kan fejle. Men vi har meget lille forståelse for snyd og svindel. Det får alle udgivere at vide inden de går igang og bliver en del af mediet. Alt indhold på DenOffentlige er ligestillet - men prioriteres ud fra publicistiske principper - uanset om det er uafhængigt redaktionelt stof eller historier fra en aktiv udgiver. Du kan læse vores kodeks her.

På den måde er redaktionen tæt på alle stofområder og alt indhold fra udgivere er ansvarligt.

Tak fordi du læser med. 

 

 
Emneord: Om DenOffentlige, Udgivere, Videndeling, Samskabelse, Public service, Medier, Sociale medier, Velfærdsdebatten, DenOffentlige, Juli 2017, 140817-1, 5 år med DenOffentlige
Den Offentlige på DenOffentlige.dk Du er DenOffentlige!...
Aktivitet: Artikler: 233 | Events: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 09.08.17 M.S. Carstens
  Menig borgers stemme

  Tak for det, det vil jeg gøre brug af, hvis jeg igen får luft og lidt rådighed over eget liv, som tvangsindlagt under en dysfunktionel hjemmepleje, i stedet for f.eks. § 96 (BPA)

  Jeg håber, at også andre menige borgere vil gøre brug at tilbuddet, mens de kan. Det vil være rart, om vi ad den vej kan få sat fokus på kommunal forvaltning af folks liv og førlighed.

 • 07.08.17 Nick Allentoft, chefredaktør & stifter
  Gode ideer Carstens

  Kære M.S. Carstens,
  Tak for din kommentar. Menige borgere, som du kalder det, har ofte fået plads på DenOffentlige. Særligt i forbindelse med socialkrisen, hvor du kan finde mange artikler.
  Du er altid velkommen til at skrive til [email protected] med ideer og indlæg. Så får du en grundig tilbagemelding.
  BH

 • 24.07.17 M.S. Carstens
  Kun for offentlig ansatte eller også for menig borger, der ikke lige selv kan følge tema til dørs?

  Alt sammen sikkert meget fint, her hvor forskellige "temmelig godt lønnede" kan få talerør,
  men hvor er talerøret for menig borger, der har noget at kommentere/ytre/udfordre, men hvor kommunale instanser, intensivt, sørger for, at fratage borgeren enhver energi, således at den ramte end ikke mere er i stand til, at kontakte en eventuel hjælpende organisation, fordi kræfterne allerede er opbrugt, mens man/jeg igen, igen, skal bruge energi, som jeg ikke har, på at fortælle/instruere diverse hjemmeplejemedarbejder nr. 1 til 7 i døgnet om, hvordan min seng skal indstilles/instruktion i fjernbetjening/ja, jeg skal på toilet: vil du huske at trække ned? og hvem skal skifte/udbedre skaderne i sengen, når jeg kaster op, fordi jeg kun kan få vand og ikke fast føde til min medicin: nattevagten eller skal opkastet ligge i min seng til dagvagten kommer, da nattevagten ikke må skifte sengetøj og dagvagten kun må skifte sengetøj hver anden onsdag?
  Hvornår får menig borger talerør her på denoffentlige, således, at jeg/vi måske kan få en lille bitte stemme igennem til systemet?
  Eller måske bedst, at denoffentlige gik ind i en borgers problematik og fulgte både problematik, spørgsmål og juristik helt til dørs, netop de´r (som her), hvor en borger, som for en kort bemærkning, har fået neglene kradset fast i bordkanten, men ikke i morgen magter, at følge den op, pga. nattens udfordringer, der måske igen, får mig banket ned under bordet, hvorfra jeg ikke igen har energi til selv, at hæfte mig fast på dette opråb?
  Min e-mail adresse er denoffentige.dk bekendt og med nødig støtte, hjælper jeg gerne videre.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.03.20
  POV relancerer DenOffentlige.dk

  POV International har per 1. marts 2020 overtaget driften af DenOffentlige.dk under navnet POV DenOffentlige. De to digitale medier vil fortsat udkomme på hvert sit site med separate redaktionelle profiler og som selvstændige, åbne platforme uden betalingsmur. Samarbejdet vil åbne muligheder for videndeling og debat på tværs af de to medier, siger POV’s ledelse, der også vil styrke POV DenOffentliges journalistiske indhold.

 • 24.02.20 Infrastruktur
  FOA: Transportforlig med fine lønstigninger

  3F Transport og Dansk Industri har fremlagt overenskomstaftale, som blandt andet sikrer lønfremgang og mere sikkerhed til syge.

 • 15.08.19 Uddannelse
  Nyt samarbejde mellem COK og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

  COK og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) indgår et nyt samarbejde, der sætter fokus på at styrke kommunikationen i den kommunale sektor.

 • 22.03.19 Velfærd
  Neergaard og Kristensen advarer mod velfærdsstatens dominans

  “Vi er kommet i en situation, hvor velfærdsstaten fylder lovlig meget, hvorimod velfærdssamfundet forsømmes," siger tidligere beskæftigelsesminister. "Vi er begyndt at rulle velfærdssamfundet tilbage," siger Dennis Kristensen. Hør dem i Velfærdsdebatten med Nick Allentoft.

 • 15.03.19 Politik
  Dennis K og Jørn Neergaard om et liv i magtens cirkler

  Den ene har været udskældt DA-direktør og beskæftigelsesminister og den anden stærkt kritiseret fagforeningsformand. Hør Dennis Kristensen og Jørn Neergaard i samtale med Nick Allentoft.