Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sparer både tid og penge: Kender du denne funktion i opvaskemaskinen?

Forbrug

02/12/2023 11:39

J. Bøgen

Den knap så kendte funktion er designet til at hjælpe med at få mere ind i maskinen, inden du starter en cyklus.

Internetbrugere er blevet forbløffede efter at have opdaget en "skjult funktion" i deres opvaskemaskiner, der er designet til at spare tid og stress.

Denne lille kendte egenskab ved husholdningsapparatet blev diskuteret i en video af en kvinde, der læssede vinglas i den øverste kurv i opvaskemaskinen.

Da hun forsøgte at lukke låget, blev glassenes fod fanget øverst i maskinen. For at løse problemet skubbede hun imidlertid på en lille bøjle på hver side af kurven for at sænke den lidt.

Dette gjorde det muligt for glasset at passe problemfrit. Videoen, der har affødt mere end 2.500 kommentarer, havde billedteksten: "Chokeret. Hele mit liv er en løgn."

En bruger kommenterede på videoen: "Jeg prøvede det lige, og det virkede, men jeg ved ikke, hvordan jeg skal få det tilbage derop."

En anden tilføjede: "Jeg vidste ikke engang, at den ting blev brugt til at læne kopper imod."

En tredje person skrev: "Jeg levede i 29 år uden at vide det her. Du lærer det som 12-årig."

Og hun tilføjede: "Bogstaveligt talt boede jeg i min lejlighed i ni måneder, og du har lige ændret mit liv," bemærkede en anden bruger.

Dette bør du også gør

Afsløringen kommer kort efter, at en rengøringsekspert - der går under navnet Clean OF Queen Lynsey - hævdede, at de fleste bruger deres opvaskemaskiner forkert og belaster unødvendigt deres økonomi.

Under et indslag på This Morning forklarede rengøringseksperten: "De fleste opvaskemaskiner i dag er kraftige nok til at fjerne alt snavset, så meget forvask i hånden er ofte bare spild af vand og tid."

For at spare penge foreslog kvinden også: "Drop skyllemidlet og brug i stedet hvid eddike. Det er meget billigere og gør det samme job."

Lynsey anbefaler også at holde sig til "godkendte tabletter", da de er mere effektive og sparer dig for at skulle vaske de samme retter to gange.

Ejere af opvaskemaskiner kan også drage fordel af at køre opvaskemaskinen eksklusivt, når den er helt fuld, og ved at indstille maskinen til en øko-cyklus.

"Hver moderne opvaskemaskine har en speciel energieffektivitetsindstilling, der bruger mindre energi på at opvarme vandet ved at opvarme vandet langsommere over en længere cyklus," bemærkede Lynsey.

At bruge denne funktion sammen med Lyncess-hacket til at tørre opvask kunne hjælpe med at spare endnu flere penge.

Hun tilføjede: "For at undgå fulde tørre-cykler, skal du blot tage en køkkenhåndklæde og ved afslutningen af rengøringscyklussen placere håndklædet inden i døren på opvaskemaskinen og lukke den.

Og hun rundede af med at sige: "Alt hvad du skal gøre er at vente fem minutter, og retterne vil være tørre og klar til at blive sat på plads."

Kilde: Express

Mest Læste

Annonce