Aarhus opsiger KMD

Infrastruktur

01/9/14 11:48

Nick Allentoft

KMD har siden 2011 administreret Aarhus Kommunes lønudbetalinger. En enig Magistrat har nu besluttet, at opgaven skal hjemtages. Udtalelse fra rådmand Thomas Medom (SF).

”SF har fra begyndelsen været modstandere af udliciteringen. Den konkrete aftale har betydet lønkaos for vores medarbejdere og ekstraregninger til kommunen. Det er simpelthen ikke i orden”.

”Jeg er rigtigt glad for, at en enig magistrati dag har taget konsekvenserne af fejlene og, at vi nu selv overtager opgaverne. Udlicitering er ikke altid vejen til himmerige. Det er den konkrete sag om noget et tydeligt bevis på”.

”Generelt er der meget bureaukrati forbundet med udbudsprocesser. Hvis vi fremadrettet skulle overveje at udlicitere administrative opgaver, så skal vi stille helt andre krav til præcist formulerede udbudsvilkår. Og kommunens udgifter til efterfølgende kontrol med en privat udbyder skal indregnes”.

Hjemtagelsen af alle administrative opgaver vil ske gradvist frem til 2017, hvor kontrakten mellem Aarhus Kommune og KMD BPO udløber. 

Læs også: Organisationer er enige: Konkurrence er godt

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.