Ung V-profil stopper i Århus Byråd

Politik

02/09/2015 13:31

Nick Allentoft

Venstre i Aarhus får en ny mand i byrådsgruppen.

Venstres Christian Budde har efter knap to år i Århus Byråd valgt at sige stop pga. private omstændigheder. 

”Jeg har fra første dag sat stor pris på det privilegium, det er at medvirke til at sætte kursen for Århus Kommune, som medlem af byrådet for Venstre. Jeg er glad for de tiltag og resultater, jeg har medvirket til at skabe på især socialområdet og i Århus syd,” siger det afgående byrådsmedlem, der må trække sig fra posten af familiære årsager.

”At jeg stopper nu skyldes hensynet til min familie, da vi privat har været igennem nogle meget barske år, der nu nødvendiggør, at jeg fokuserer på min familie. Samtidig ønsker jeg ikke at lukke døren endegyldigt til politik, men håber, at der kan opstå en mulighed igen på den længere bane”. 

Christian Budde har siddet i Socialudvalget, hvor han især har arbejdet for at skabe bedre rammer for byens udsatte borgere og på handicapområdet, hvor en ambitiøs plan foreligges byrådet til september.

Den unge Venstre-profil har desuden været en af drivkræfterne bag et uderum for socialt udsatte, som indvies om kort tid, ligesom der er stillet konkrete budgetforslag til styrkelse af forældreansvaret og øget fokus på inddragelse af private aktører i kommunens socialpolitik. Endelig er Christian Budde, som en del af et tværpolitisk samarbejde, i gang med en helhedsplan for Rundhøj-området i Århus syd.

Venstres politiske leder, Bünyamin Simsek, ærgrer sig over Christian Buddes afgang, men forstår hensynet til hjemmefronten.

”Som politisk leder er jeg ærgerlig over, at vi nu må sige farvel til Christian, og vi kommer til at savne hans person og kompetencer i gruppen. Samtidig har jeg respekt for den personlige beslutning, Christian nu har truffet. Fra Venstres side takker vi for nu og håber, at vi på et senere tidspunkt kan trække på Christian igen," siger Venstres leder Bünyamin Simsek.

Christian Buddes farvel betyder, at Venstre nu kan indlemme Henrik Arens, som kommer med erhvervserfaring fra både bankverdenen og transportbranchen i bagagen.  Han træder allerede medio september ind i Socialudvalget samt i Udvalget for Sundhed- og Omsorg. Den nye rokering betyder samtidig, at Gert Bjerregaard træder ud af Udvalget for Sundhed- og Omsorg.

Mest Læste

Annonce