I august i år blev Morten Messerschmidt ny næstformand i Dansk Folkeparti, efter at Søren Espersen trak sig fra posten. Foto: Steen Brogaard
I august i år blev Morten Messerschmidt ny næstformand i Dansk Folkeparti, efter at Søren Espersen trak sig fra posten. Foto: Steen Brogaard

Messerschmidt raser: DR hjalp regeringen til magten

Kultur

01/9/20 8:02

Pelle Lindegaard Bügel

Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt, påstår, at regeringens plan om at droppe besparelserne i DR hænger sammen med, at DR - ifølge ham - var med til at få regeringen til magten som en slags returkommission.

- DR spillede jo en central rolle i at få et rødt flertal ved folketingsvalget – og dermed Mette Frederiksen gjort til statsminister. På den baggrund er det vel kun naturligt, at regeringen giver returkommission – og at pengene falder umiddelbart inden næste folketingsvalg, siger Morten Messerschmidt til Berlingske.

Sådan lyder DF-profilens dom ovenpå regeringens finanslovsudspil, der så dagens lys i går - mandag den 31. august - og som lægger op til at DR slipper for at spare 255 millioner kroner. 

Morten Messerschmidt, der for nylig blev udnævnt til nu næstformand i Dansk Folkeoarti, uddyber ikke sin udtalelse eller kommer med yderligere dokumentation for den påståede sammensværgelse mellem DR og regeringen.

DenOffentlige.dk har forsøgt at få Morten Messershmidt til at uddybe beskyldningen mod DR og regeringen, men han er ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Læs også: Regeringen vil skrotte besparelser i DR

DF og VLAK skar ned - S ruller tilbage

I medieaften fra 2018, der blev indgået af den daværende borgerlige regeringen sammen med Dansk Folkeparti, blev Danmarks Radio pålagt at skulle skære 20 af budgettet.

I kroner og øre svarer det til en besparelse på over 700 millioner kroner ud af DR's budget på cirka fire milliarder kroner om året.

Første del af besparelsen er blevet effektueret og lød på 420 millioner kroner, mens den sidste del af besparelsen på 255 millioner kroner - ifølge den borgerlige regerings medieaftale fra 2018 - skulle være ført ud i livet i 2021 og 2022.

Og det er denne sidste besprelsesrunde på en kvart milliard, som regeringen i finanslovforslaget vil skrotte, og som har fået Morten Messerschmidt op ad stolen.

 - Dansk public service-indhold har aldrig været vigtigere, end det er i dag, hvor store internationale mediemastodonter fylder mere end nogensinde i det danske medielandskab. - I finanslovsforhandlingerne bliver det en vigtig prioritet for regeringen at få stoppet de kommende besparelser på DR, lød det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse ovenpå finanslovudspillet mandag den 31. august.

Læs også: Regeringen vil redde to DR-kanaler

Mere borgerlig modstand

Det er ikke kun Dansk Folkeparti på den borgerlige fløj, der imod at rulle den sidste del af besparelserne i DR tilbage. De Konservative vil hellere bruge den kvarte milliard på at hjælpe de danske virksomheder, der er kommet i klemme som følge af covid-19.

I Venstre ser man gerne, at DR-besparelserne blev efterfulgt af mere støtte til de private og lokale medier.

- Det er op til regeringen, hvis den beslutter at finde penge til aflyse besparelserne på DR. Bliver det tilfældet, bør man også finde penge til regionale og lokale medier, siger Venstres medieordfører, Britt Bager (V), til Berlignske.

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.