Nu er Aarhus Festuge aflyst

Kultur

13/8/20 10:27

Pelle Lindegaard Bügel

Borgmester og formand for Aarhus Festuge, Jacob Bundsgaard (S), har nu efter dialog med de statslige myndigheder og Sundheds- og Ældreministeriet fået en klar anbefaling om at aflyse Aarhus Festuges arrangementer. Dermed er Aarhus Festuge aflyst for i år, fortæller Aarhus Kommune.

Efter at have famlet rundt i om Aarhus Festuge ville blive gennemført eller aflyst har borgmester i Aarhus og formand for festugen nu besluttet at aflyse Aarhus Festuge 2020. Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Afslysningen sker med afsæt i, at borgmesteren er blevet rådet af myndighederne til at afblæse byens store kulturbegivenhed på grund af opblusningen af corona-smittetilfælde, der brød ud i Arhus i sidste uge.

- Det er den melding, vi har ventet på. Vi har fået en klar anbefaling om at foretage en aflysning, og det vil vi naturligvis efterkomme. Det er den rigtige beslutning i den nuværende situation, hvor epidemien fortsat hersker i byen.

- Med den klare anbefaling fra sundhedsmyndighederne træffer vi beslutningen nu frem for at afvente det planlagte bestyrelsesmøde mandag den 17. august.

Det siger borgmester Jacob Bundsgaard i pressemeddelelsen med henvisning til, at han så sent som i morges sagde til Aarhus Stiftstidende, at man ville afvente genåbningsforhandlingerne på Christianborg for derefter at tage en endelig beslutning om festugens skæbne på det ekstraordinære bestyrelsesmøde i Aarhus Festuge på mandag den 17. august, som han selv indkaldte til i går.

- Aarhus Festuge aflyser dermed alle sine arrangementer, lyder den afsluttende bemærkning fra Jacob Bundsgaard.