Foto: Shutterstock

Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figur

Lars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

I manges øjne var han engang Venstres fremtidige mand. Men det er nu blevet bekræftet, at Jakob Engel-Schmidt kommer til at gøre politisk comeback, da han bliver Lars Løkkes nye sekretariatschef.

Det bekræfter Jakob Engel-Schmidt over for Ekstra Bladet.

Den 37-årige Jakob Engel-Schmidt, der tidligere har haft en lovende politiske karriere, da han var en fremtrædende figur i Venstre, kommer nu til at bevæge sig tæt på politik igen. 

Han slutter sig nemlig til Lars Løkke Rasmussens netværk, som nu ligner et parti mere og mere. Ifølge Jakob Engel-Schmidt vil det nye job bestå af en blanding af organisationsudvikling og 'politisk iværksætteri'. 

"Jeg bliver sekretariatschef hos Lars Løkke Rasmussens politiske netværk fra 1. maj. Det er jeg virkelig glad for at kunne fortælle," siger den tidligere Venstre-figur til Ekstra Bladet.

Jakob Engel-Schmidt fortæller endvidere, at han bliver den, der skal sikre, at Lars Løkke, sammen med de andre medlemmer, har de bedste betingelser for at kunne udvikle 'fremtidens politik' på f.eks. seminarer. 

"Prøv at forestille dig, at lægen, sygeplejersken og patienten sidder og taler om, hvad der virker og ikke virker. Min rolle er at sørge for, at den udvikling får de bedste vækstmuligheder og kommer så langt som muligt. Det kan være fremtidens måde at lave politik på. Og det er jeg nødt til at være en del af."

Jakob Engel-Schmidt sad i Folketinget ad to omgange, da han var i Venstre. Det hele stoppede dog med ét i 2017, hvor han kort forinden sin afsked med Folketinget var blevet frakendt sit kørekort, da han havde kørt bil med kokain i blodet. 

Den 1. januar meldte Lars Løkke Rasmussen sig ud af Venstre, hvorefter han stiftede et politisk netværk. Det politiske netværk har til opgave at skabe et samarbejde hen over midten i dansk politik.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.