Foto: Shutterstock

LIGE NU: Regeringen indkalder til møde

Nu er det bekræftet, at der er indkaldt til møde om corona-situationen i Danmark.

Mandag står det klart, at regeringen nu formelt indleder forhandlingerne om en genåbning af Danmark. 

Det fortæller Ekstra Bladet, der har talt med kilder, som bekræfter at partilederne fra Folketingets partier samt sundhedsordførerne er blevet indkaldt til det møde, hvor emnet er en genåbning af Danmark. 

I hvor stod udstrækning restriktionerne lempes vides endnu ikke. Ifølge regeringen vil nogle restriktioner også forlænges efter den 28. februar, hvor de på nuværende tidspunkt er sat til udløbe. 

Sundhedsministeriet har bekræftet, at regeringen planlægger en udmelding senere på ugen. Det vil formentlig ske på et pressemøde. 

Én ting på dagsordenen

I første omgang venter et møde med landets borgmestre, hvor genåbningen også er på dagsordenen. 

Det finder sted mandag klokken 11, tirsdag er de andre partiledere samt partiernes sundhedordfører så indkaldt til politiske forhandlinger. 

På mødet vil diskussionen finde sted på baggrund af beregningerne fra Ekspertgruppen for matematisk modellering og den faglige indstilling fra Indsatsgruppen, fortæller Sundhedsministeriet i en pressemeddelse.

Det oplyses desuden, at "Baggrunden for at der afholdes drøftelser så tæt på dato for udmelding er, at eksperter og myndigheders præcise faglige beregninger og indstillinger først kan foretages tæt på beslutningstidspunktet, sådan at data er mest retvisende."

Mødet mellem regeringen og partilederne finder - ifølge Ekstra Bladets oplysninger - sted tirsdag mellem klokken 15.30 og 17.00. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.