Foto: Shutterstock

LIGE NU: Regeringen indkalder til møde

Nu er det bekræftet, at der er indkaldt til møde om corona-situationen i Danmark.

Mandag står det klart, at regeringen nu formelt indleder forhandlingerne om en genåbning af Danmark. 

Det fortæller Ekstra Bladet, der har talt med kilder, som bekræfter at partilederne fra Folketingets partier samt sundhedsordførerne er blevet indkaldt til det møde, hvor emnet er en genåbning af Danmark. 

I hvor stod udstrækning restriktionerne lempes vides endnu ikke. Ifølge regeringen vil nogle restriktioner også forlænges efter den 28. februar, hvor de på nuværende tidspunkt er sat til udløbe. 

Sundhedsministeriet har bekræftet, at regeringen planlægger en udmelding senere på ugen. Det vil formentlig ske på et pressemøde. 

Én ting på dagsordenen

I første omgang venter et møde med landets borgmestre, hvor genåbningen også er på dagsordenen. 

Det finder sted mandag klokken 11, tirsdag er de andre partiledere samt partiernes sundhedordfører så indkaldt til politiske forhandlinger. 

På mødet vil diskussionen finde sted på baggrund af beregningerne fra Ekspertgruppen for matematisk modellering og den faglige indstilling fra Indsatsgruppen, fortæller Sundhedsministeriet i en pressemeddelse.

Det oplyses desuden, at "Baggrunden for at der afholdes drøftelser så tæt på dato for udmelding er, at eksperter og myndigheders præcise faglige beregninger og indstillinger først kan foretages tæt på beslutningstidspunktet, sådan at data er mest retvisende."

Mødet mellem regeringen og partilederne finder - ifølge Ekstra Bladets oplysninger - sted tirsdag mellem klokken 15.30 og 17.00. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.