Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen: Det kan blive nødvendigt, at lade sig vaccinere flere gange

Lige nu er Mette Frederiksen på vej til Israel.

I dag tager statsminister Mette Frederiksen (S) på sin meget omdiskuterede tur til Israel, hvor emnet for en møderække vil være vacciner mod coronavirus. 

I et opslag på Facebook sætter statsministeren selv ord på turens formål.

"Regeringen har også taget initiativ til et offentligt-privat partnerskab for at se på, hvordan vi kan fremme vaccineproduktion i Danmark.

I EU arbejder vi sammen med de andre europæiske lande for at få flere vacciner leveret hurtigere. Og for at styrke investeringen i vacciner.

Og i dag rejser jeg til Israel sammen med min kollega Kurz fra Østrig," fortæller Mette Frederiksen, inden hun tilføjer: 

"Vi skal drøfte et tættere samarbejde om vacciner."

"Vi skal tænke frem. Forberede os på potentielle mutationer. For er der én ting corona har demonstreret, så er det, at vi skal have et stærkere forsvar mod sundhedskriser, som truer vores samfund, sundhed og økonomi."

Sådan kan fremtiden se ud

Mette Frederiksen åbner i sit opslag for, at de to vaccine-stik, som alle danskere tilbydes på et tidspunkt, ikke nødvendigvis er de eneste, der er nødvendige. 

"Vi kan meget vel se ind i en fremtid, hvor vi skal vaccineres igen. Måske flere gange."

"Og det er ikke holdbart, hvis verden om få år igen står i en situation, hvor vi ikke har vacciner nok. Derfor mener jeg også, at Danmark skal bidrage til, at vi får bragt produktionen af vacciner op. Og arbejde for i fremtiden at være mere selvforsynende."

En rejse ud af landet vil betyde, at Mette Frederiksen skal flere dage i isolation for at leve op til regeringens corona-restriktioner, men det er et offer, hun er villig til at bringe, fortælller hun. 

"Det er klart, at det kræver meget nøje overvejelse at rejse ud af Danmark lige nu. Og jeg har selv (selvfølgelig) afholdt mig fra at rejse igennem længere tid. Men der vil være undtagelser, hvor det er nødvendigt. Og det er kritisk, at vi allerede nu rykker på udvikling og produktion af vacciner."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.