På Finansloven 2020 afskaffede regeringen og støttepartierne også det såkaldte omprioriteringsbidrag, der fra 2016 betød, at folkeskolen hvert år skulle aflevere to procent af deres bevilling tilbage til statskassen. Arkivfoto: Shutterstock.

Minister vil ansætte flere lærere i folkeskolen

Står det til Børne- og Undervisninsminister Pernille Rosenkrantz-Theil skal der være flere lærere i folkeskolen.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil har kaldt De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet til en snak om at ansætte flere lærere i den danske folkeskole.

Pernille Rosenkrantz-Theil (S) håber, at det kan føre til et løft af kvaliteten i folkeskolen. Pengene til ministerens ønske om at ansætte flere lærere i folkeskolen blev allerede på finansloven for 2020, som blev indgået af de samme partier, der nu skal finde ud af, hvad pengene konkret skal gå til på folkeskole-området.

Og det er en optimistisk Børne- og Undervisningsminister, der træder ind i forhandlingslokalet.

- Jeg glæder mig over, at vi nu er klar til at tage hul på de vigtige forhandlinger og dermed arbejde videre med ambitionernes om at løfte folkeskolen.

- Vi ved, at lærerne er den vigtigste faktor for elevers faglige udvikling og trivsel. Derfor er det et afgørende sted at sætte ind,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i en pressemeddelelse fra ministriet.

Læs også: Uddannelser er skuffede over at betale for mere politi

400 millioner til fordeling

I Finansloven 2020 afsatte regeringen sammen med De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet to milliarder kroner til folkeskolen i over fire år for perioden 2020-2023.

Ifølge Børne- og Undervisningsministeriet er det de 400 millioner kroner, der er afsat i 2021til folkeskolen, som partierne skal fordele ved de kommende forhandlinger

Forhandlingerne starter tirsdag den 29. september.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også