Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen med ny corona-udmelding: "Der er en risiko for.."

Politik

22/1/21 9:13

Theis

Nu udtaler Mette Frederiksen sig om den aktuelle corona-situation.

Danmark er fortsat lukket ned. Indtil videre udløber restriktionerne 7. januar, men statsminister Mette Frederiksen (S) har dog allerede ved flere lejligheder indikeret, at det er en mulighed, at restriktionerne forlænges i et eller andet omfang. 

Det skyldes, at der lige nu er stor usikkerhed på grund af dels den meres smitsomme britiske variant af coronavirus og den for nyligt opdagede sydafrikanske variant, der allerede er blevet konstateret et smittetilfælde af inden for landets grænser. 

Lyspunktet er dog vaccinernen. Siden 27. december, hvor vaccinationerne gik i gang, har mange udsatte danskere fået stikket. Nu er der dog en sten i skoen. Danmark får nemlig ikke leveret lige så mange vacciner, som Sundhedsmyndighederne havde planlagt. 

Nu har statsminister Mette Frederiksen endnu en frygt i forhold til vaccinerne, det oplyser hun til DR.

Det hjælper ikke

Statsministeren frygter nemlig, at flere forsinkelser vil forsinke vaccinationen af borgerne. Det fortæller hun til DR

"Det hjælper i mine øjne ikke, at Pfizer så siger, at der kommer flere vacciner i løbet af første kvartal. Det er nu og her, vi har brug for vaccinerne, og vi tåler ingen forsinkelser," understreger statsministeren. Hun tilføjer, at det kan føre til flere og dødsfald og en længere nedlukning, hvis vaccinationerne forsinkes igen. 

"Der er en risiko for, at vi vil være tvunget til at lukke mere af samfundsaktiviteten ned længere, end vi havde håbet på," slår statsminister Mette Frederiksen fast. 

Lige nu venter endnu en vaccine på godkendelse fra EU. Den er fremstillet af AstaZeneca og Oxford University. Vaccinen benyttes lige nu i England, men det bliver først i næste uge, at det står klart om den også kan benyttes af EU-landene. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.