Forlæng arbejdstøjets levetid og skån miljøet

Bæredygtighed

19/3/18 9:00

Berendsen Textil Service A/S

Selvom bæredygtighed er en megatrend, smider mange medarbejdere straks arbejdstøjet ud, hvis lynlåsen går i stykker, eller en syning revner. Reparationer forlænger tøjets levetid, og det gavner miljøet.
51 % af medarbejdere reparerer ikke arbejdstøjet   Bæredygtighed og genbrug er blevet en megatrend, som forbrugere efterspørger, og virksomheder markedsfører sig på verden over – og med globale klimaforandringer, der gør vores fælles fremtid usikker, vil trenden fortsætte længe. Men sideløbende hersker der en omfattende brug-og-smid-væk-kultur, som afspejler sig i medarbejderes håndtering af deres slidte arbejdstøj: En undersøgelse viser, at hvis virksomheder ikke har en professionel tekstilservice-partner, så udskifter 51 % af medarbejderne deres arbejdstøj med nyt, når det går i stykker – i stedet for at få det repareret.   Berendsen forlænger tøjets levetid markant   Hos Berendsen opnås derimod gode resultater med at reparere det kvalitetstøj, der udlejes og vaskes. Levetiden på arbejdstøjet er markant højere end hos de virksomheder, som selv står for indkøb, vask og vedligehold af deres tøj. Anne-Sophie Stokbro, som er CSR-chef hos Berendsen Danmark, forklarer:   ”Bæredygtighed er for os ikke kun en megatrend. Det er en af Berendsens grundværdier og gennemgribende for vores forsyningskæde. Derfor er vores landsdækkende vaskerier udstyret med professionelle symaskiner og erfarne syersker, der kan reparere tøj, så det opfylder de højeste kvalitetskrav. Og vores specialudviklede vaskeprocesser gør os i stand til at bruge færre kemikalier og mindre varme, hvilket skåner tøjet under vasken og forlænger tekstilernes levetid.”   Kvalitetstjek sikrer, at arbejdstøjet opfylder alle standarder   Selvom vi gør alt for at forlænge tøjets levetid, går vi aldrig på kompromis med kvaliteten. Vi har udarbejdet nogle faste, nedskrevne kvalitetskrav, som alt repareret tøj skal leve op til. Derudover kontrollerer vores eksperter løbende, om tøjet stadig opfylder EU’s og Arbejdstilsynets krav, eller det er tid til f.eks. at:  
  • erstatte tøjets reflekser, hvis de ikke længere lever op til standarderne 
  • udskifte arbejdstøj, som synligt har mistet nogle af sine vigtige sikkerhedsfunktioner
  • tilpasse tøjet, så det fremadrettet opfylder virksomhedens individuelle hygiejne-, sikkerheds- og miljøkrav
”Vi samarbejder med nogle af landets førende virksomheder, som har hundredvis af medarbejdere, hvis arbejdstøj skal opfylde høje standarder – og vores ansvar, for at de virksomheder lever op til alle krav, tager vi meget seriøst. Hvis så store virksomheder selv skulle stå for at reparere og løbende holde opsyn med standarden på alle ansattes arbejdstøj, ville det kræve meget tid, så vores kvalitetstjek af tøjet frigiver samtidig deres arbejdstid”, siger Anne-Sophie Stokbro.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.