Region Hovedstaden omlægger hospitalskøkkener til økologi

Politik

06/02/2018 15:03

Region Hovedstaden

I 2018 får økologien i Region Hovedstaden et ordentligt boost, når regionens ni hospitaler står over for en større økologisk omlægning.

Sammen med Københavns Madhus bliver der nu sat en forandringsproces i gang rundt i hospitalernes køkkener. Projektet sættes i gang til februar og løber frem til 2019, hvor målet er, at hospitalerne kan få Det Økologiske Spisemærke i sølv, der betyder at køkkenerne har en økologiprocent på mindst 60 %. Enkelte hospitaler er allerede langt fremme, og her er ambitionen at nå 90 % økologi, der svarer til Spisemærket i guld.

Regionsrådsformand, Sophie Hæstorp Andersen, ser frem til det kommende projekt, der skal øge andelen af økologi.

”Mere økologi og omstilling af den måde vi laver mad i hospitalskøkkenerne på, er en sag, som optager mig meget. Jeg er glad for at Region Hovedstaden går foran med dette ambitiøse projekt, som vil øge kvaliteten af maden, mindske madspild, samt styrke miljøet og bæredygtigheden. Jeg er overbevist om, at patienterne vil få en lækrere madoplevelse og det er vigtigt, at man spiser godt når man skal komme sig over sygdom. Samtidig tror jeg, at en ændret måde at arbejde med friske råvarer på i køkkenet, vil give en større arbejdsglæde hos vores dygtige ansatte, som hver dag knokler for at lave dejlig mad til patienterne.”

Københavns Madhus har de sidste knap ti år omlagt cirka 1.300 offentlige og private køkkener i Danmark og ser frem til at arbejde med dette projekt.

”Vi har arbejdet med økologisk omlægning siden 2009 og er nok den virksomhed, som har allermest erfaring på området i Danmark. Især inden for storkøkkener, som vi har omlagt til økologi i hele Danmark. Derfor er vi også rigtig glade for den anerkendelse af vores evner, det er at vinde dette udbud,” siger Kenneth Højgaard, konstitueret direktør for Københavns Madhus.

Da projekterne har været finansieret af regeringens økologiske handlingsplan, har der været en klar målsætning om, at den økologiske omlægning skulle ske inden for driftsbudgettet.
 

Mest Læste

Annonce