Corona-testcenter ved Aarhus Universitetshospital. Arkivfoto: Shutterstock

Status på covid-19: Én er død - over 300 nye smittede

Over 300 personer i Danmark er indenfor det seneste døgn blevet smittet med coronavirus, mens der har været et enkelt dødsfald.

Coronaviraens smitte fortsætter med at stige i Danmark. Siden i går er der stødt 317 nye smittetilfælde til den triste statistik.

Det oplyser Statens Serum Institut i deres daglige opdatering om covid-19-situationen i Danmark.

I de tre foregående dage i ugen har der hver dag været over 200 nye smittetilfælde - 251 i går - onsdag den 9. september.

Lidt over 3,3 procent er døde

Siden i går er der også indtruffet et dødsfald mere i Danmark.

Dermed er i alt 629 personer i Danmark afgået ved døden som følge af den verdensomspændende virus.

Det svarer til en dødsrate på 3,3 procent af de i alt 18.429 bekræftede smittetilfælde, der har været i Danmark hidtil.

Indenfor det sidste døgn er yderligere fem personer blevet indlagt på de danske hospitaler med coronavirus, således at der i alt 35 corona-indlæggelser.

Heraf ligger fem patienter på en intensiv afdeling, og to af dem i respirator.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 19.09.20 Sundhed
  23 millioner kroner til klimavenlig plantekost

  Virksomheder og forskere samarbejder i tre nye, store projekter om at skabe plantebaserede proteinprodukter af danske råvarer til fremtidens klimavenlige kost. Miljø- og Fødevareministeriets grønne udviklings- og demonstrationsprogram, GUDP, støtter med sammenlagt 23 millioner kroner.

 • 19.09.20 Sundhed
  Kommune roser borgerne: Her holdes smittetallet i ro

  Smittetallet i Vejle Kommune ligger nogenlunde stabilt omkring de 30, efter at tallet den sidste uges tid har været helt oppe på 38. Det viser, at borgerne har taget smitten alvorligt, ladet sig teste og passer på med afstand og hygiejne.

 • 16.09.20 Sundhed
  Naturen kan lindre og give psykisk sårbare ro

  Flere psykisk sårbare skal hjælpes ud og få glæde af naturen, mener regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet. Det skal ske gennem et nyt partnerskab mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen SIND, som lanceres i dag.

 • 15.09.20 Sundhed
  Magnus Heunicke indkalder til pressemøde om nye coronatiltag

  Magnus Heunicke og Sundheds- og Ældreministeriet inviterer til pressemøde. På mødet skal der snakkes om, hvad der skal gøres for at håndtere udbruddene af COVID-19 i Storkøbenhavn.

 • 15.09.20 Sundhed
  Stort boom i telemedicin

  Coronapandemien har skabt et boom i antallet af digitale konsultationer i sundhedsvæsenet. Nu skal Region Syddanmark tage erfaringerne fra foråret med i det videre arbejde med at udbrede brugen af blandt andet videokonsultationer, mener formanden for Region Syddanmarks digitaliseringsudvalg, Mette Bossen Linnet (V).