Corona-testcenter ved Aarhus Universitetshospital. Arkivfoto: Shutterstock

Status på covid-19: Én er død - over 300 nye smittede

Over 300 personer i Danmark er indenfor det seneste døgn blevet smittet med coronavirus, mens der har været et enkelt dødsfald.

Coronaviraens smitte fortsætter med at stige i Danmark. Siden i går er der stødt 317 nye smittetilfælde til den triste statistik.

Det oplyser Statens Serum Institut i deres daglige opdatering om covid-19-situationen i Danmark.

I de tre foregående dage i ugen har der hver dag været over 200 nye smittetilfælde - 251 i går - onsdag den 9. september.

Lidt over 3,3 procent er døde

Siden i går er der også indtruffet et dødsfald mere i Danmark.

Dermed er i alt 629 personer i Danmark afgået ved døden som følge af den verdensomspændende virus.

Det svarer til en dødsrate på 3,3 procent af de i alt 18.429 bekræftede smittetilfælde, der har været i Danmark hidtil.

Indenfor det sidste døgn er yderligere fem personer blevet indlagt på de danske hospitaler med coronavirus, således at der i alt 35 corona-indlæggelser.

Heraf ligger fem patienter på en intensiv afdeling, og to af dem i respirator.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne