Corona-testcenter ved Aarhus Universitetshospital. Arkivfoto: Shutterstock

Status på covid-19: Én er død - over 300 nye smittede

Over 300 personer i Danmark er indenfor det seneste døgn blevet smittet med coronavirus, mens der har været et enkelt dødsfald.

Coronaviraens smitte fortsætter med at stige i Danmark. Siden i går er der stødt 317 nye smittetilfælde til den triste statistik.

Det oplyser Statens Serum Institut i deres daglige opdatering om covid-19-situationen i Danmark.

I de tre foregående dage i ugen har der hver dag været over 200 nye smittetilfælde - 251 i går - onsdag den 9. september.

Lidt over 3,3 procent er døde

Siden i går er der også indtruffet et dødsfald mere i Danmark.

Dermed er i alt 629 personer i Danmark afgået ved døden som følge af den verdensomspændende virus.

Det svarer til en dødsrate på 3,3 procent af de i alt 18.429 bekræftede smittetilfælde, der har været i Danmark hidtil.

Indenfor det sidste døgn er yderligere fem personer blevet indlagt på de danske hospitaler med coronavirus, således at der i alt 35 corona-indlæggelser.

Heraf ligger fem patienter på en intensiv afdeling, og to af dem i respirator.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Sundhed
  Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført

  Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

 • 25.02.21 Sundhed
  Kræftens Bekæmpelse: Sådan får vi tidligere og bedre diagnoser af kræft

  Halvdelen af alle kræftpatienter kommer ikke direkte i kræftpakkeforløb. Men ingen ved præcist, hvad der sker med dem. Og derfor kan sundhedsvæsenet heller ikke for alvor forbedre den tidlige opsporing af kræft. Og det er fatalt for patienterne. Kræftens Bekæmpelse udsender i dag en ny rapport, der skal bane vejen for forbedringer.

 • 23.02.21 Sundhed
  2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

  Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

 • 23.02.21 Sundhed
  Pioner i blodkræftforskning modtager Hagedorn Prisen 2021

  10.000 danskere går uvidende rundt med kroniske blodkræftsygdomme og dermed risiko for bl.a. livstruende blodpropper. Det er et område, professor Hans Hasselbalch har viet sit professionelle liv til at forske i. Et arbejde, han betegner som en hjertesag. For sin imponerende og skelsættende indsats modtager han Hagedorn Prisen 2021 på 1,5 mio. kr.

 • 22.02.21 Sundhed
  Godt nyt: Flere lægemidler til sjældne sygdomme

  Flere patienter med sjældne sygdomme får mulighed for behandling, når der løbende godkendes flere lægemidler til sjældne sygdomme. Det er et stort plus for de mange patienter, siger Lægemiddelindustriforeningens koncernchef Ida Sofie Jensen.